Westerse geschiedenis in Rotterdam


ROTTERDAM, 20071104 -- Waarin geloofden onze voorouders en wat merken wij daar vandaag de dag nog van? Om die vragen gaat het bij een nieuwe serie vertellingen van Hoor! Geschiedenis, het vertelbedrijf van de Rotterdamse journalist en schrijver Feico Houweling (www.hoorgeschiedenis.nl).

Onder de titel Westerse Wereldbeelden vertelt Houweling op vier vrijdagavonden in het Rotterdamse Oost West Centrum over de denkbeelden van de Europeanen sinds Karel de Grote. Daarbij gaat het vooral om rechtvaardigheid, menselijkheid en vrijheid. Omwille van die idealen zijn grote revoluties ontekend, die het gezicht van de Europese samenleving tot op de dag van vandaag bepalen.

De vertellingen zijn bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de manier waarop onze maatschappij tot stand is gekomen. Aan de hand van muziek, literatuur en beelden wordt inzicht gegeven in de eeuwen die achter ons liggen. Uit eerdere vertelreeksen, onder meer in het Goethe Institut, is gebleken dat de vertellingen voor iedereen goed te volgen zijn. Speciale voorkennis is niet nodig.

Het Oost West Centrum Rotterdam is gevestigd boven De Groene Passage op het kruispunt van de Mariniersweg en Goudse Singel in Rotterdam. De eerste vertelling vindt plaats op vrijdagavond 23 november en zo door tot en met vrijdagavond 14 december. De kosten voor de vier avonden bedragen 65 euro. Gezien het beperkte aantal plaatsen is aanmelden vooraf noodzakelijk.

Inlichtingen bij Feico Houweling (06-3830 1008) of via www.hoorgeschiedenis.nl

Zie ook: http://www.opennieuwsbank.nl/inp/2007/10/29/J001.htm





Feico Houweling