Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Jaarcongres Transport en Logistiek Nederland

'Een goede spiegel laat je verder kijken'

Op zaterdag 24 november vindt in het World Forum Convention Center in Den Haag de het jaarcongres van TLN plaats. Hét jaarlijks evenement voor ondernemers in het beroepsgoederenvervoer over de weg en de logistieke dienstverlening. Het Congres start met de traditionele jaarrede van de algemeen voorzitter, Alexander Sakkers. Bovendien is TLN zeer verheugd dat de minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings een toespraak zal houden en tevens de prestigieuze ondernemersprijs Transport en Logistiek 2007 zal uitreiken. Na de pauze laten we het woord aan u de leden en genodigden van TLN. U kunt zelf kiezen over welke actuele onderwerpen u meer wilt weten. Hoe gaat de sector om met toekomstscenario's? Wat kunt u leren van verantwoord ondernemen? Steeds meer ondernemers in het internationaal vervoer hebben te maken met intermodaal vervoer. Hoe raakt die veranderende wereld uw bedrijf? Er is een tekort aan personeel in de sector, maar u wilt toch groeien, wat nu? Hoe regelt u een moeiteloze bedrijfsoverdracht? Deze en vele andere vragen worden op inspirerende wijze door experts beantwoord. Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij het jaarcongres van TLN op:

Zaterdag 24 november 2007
World Forum Convention Center - Churchillplein 10 - Den Haag

Congres
15.00 ­ 16.00 uur


· Jaarrede van drs. Alexander Sakkers, algemeen voorzitter TLN


· Toespraak van ir. Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat en tevens


· Uitreiking 'Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2007'

16.00 ­ 17.15 uur
Spiegelbijeenkomsten. U kunt kiezen uit:


· Goed ondernemerschap, een betere maatschappij! Bij het leiden van een bedrijf neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen een steeds belangrijker plaats in. TNT is een toonaangevend voorbeeld van een onderneming die zich inzet voor de samenleving. TNT-topman Peter Bakker geeft u inspiratie om ook binnen uw bedrijf maatschappelijk te ondernemen.


· Een succesvolle bedrijfsopvolging, wat zijn uw opties? Een bijeenkomst speciaal georganiseerd door de Kring van Jonge Ondernemers. In veel bedrijven speelt vroeg of laat de vraag: Wat doen we met het bedrijf? Emoties, onbekendheid met de materie en dagelijks beslommeringen staan het nemen van een afgewogen besluit vaak in de weg. Terwijl een succesvolle toekomst ­ voor zowel het bedrijf als de ondernemer(s) - juist vraagt om een tijdige voorbereiding van deze vraag. Ook is er een TLN-ondernemerscoach voor vragen of om te klankborden.


· Vervoeren naar de toekomst: bloei door groei van transport en logistiek? De transport- en logistieke sector is goed voor een bijdrage aan de economie van zo'n 18 miljard euro per jaar. Alle voorspellingen wijzen op een groeiende vraag naar transport tot 2020 en daarna. Wat betekent dit voor goederenstromen in de supply chain? Welke eisen stelt dit aan onze infrastructuur? Is multi-modaal vervoer een serieus alternatief of utopie? Hoe gaan we om met externe effecten?


· Anticiperend personeelsbeleid: nachtmerrie of uitdaging? Hoe gaat u om met het voorspelde tekort aan personeel? Wat kost de invoering van de 48-urige werkweek? Bent u echt voorbereid op de 48-urige werkweek of schuift u het voor u uit! NEA-directeur Menno Menist zal u erop wijzen dat 't echt 5-voor-12 is. En zal een collega ondernemer voorbeelden uit de praktijk geven.


· Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, bent u tegen stress bestand? Op een luchtige en humoristische manier neemt Roy Martina u mee naar de andere kant van de spiegel. Hoe blijf je vitaal en jong ondanks persoonlijke of zakelijke stress? Roy Martina, bekend van radio en tv, biedt een onvergetelijke experience over emotionele fitness en het geheim van de kracht in jezelf.

Borrel
17.30 - 19.00 uur


---

U wordt verzocht zich van tevoren aan te melden door middel van bijgaand antwoordformulier. Bel voor meer informatie met: Esther Vorenkamp, 079-3636115 of 06-51806340.