Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Fotoproject voor bewoners Plinius/Vergiliusbuurt

Doe mee op 24 en 25 november

Spring op 24 en 25 november een gat in de lucht op een grote trampoline in de gymzaal aan de Catullusweg.

Zoveel mogelijk bewoners uit de Plinius/Vergilliusbuurt op de foto. Zowel jong als oud. Dat is wat de kunstenaars Marjet van Harskamp en Peggy Theeuwen willen bereiken met het project Jump. Woont u in deze buurt? Dan bent u van harte welkom om op 24 en 25 november te komen springen op een grote trampoline in de gymzaal aan de Catullusweg. Een professionele fotograaf legt de sprongen vast. De fotos komen in een mooi boek die alle huishoudens in de Plinius/Vergilliusbuurt volgend jaar cadeau zullen krijgen. In 2008 zullen ook posters in de wijk verschijnen met daarop springende buurtgenoten. Het doel van dit project is om de contacten tussen de bewoners van deze wijk te versterken.

Gekke saltos of een sierlijk hupsje
Alle bewoners van de Plinius/Vergilliusbuurt zijn welkom op 24 en 25 november tussen 11.00 uur en 18.00 uur in de gymzaal aan de Catullusweg 29. Gekke saltos, zo hoog mogelijk springen of een klein maar sierlijk hupsje. Iedereen kan zijn eigen kunsten uitproberen. DJ Dennis zorgt voor muziek waarop het springen als vanzelf gaat.

Wijkactieprogramma Lombardijen
Deelgemeente IJsselmonde en woningcorporatie Comwonen financieren het project Jump. Jump maakt onderdeel uit van het Wijkactieprogramma Lombardijen 2007, waarmee de veiligheid in de wijk verbeterd wordt. Via dit actieprogramma willen de deelgemeente en de woningcorporatie ondermeer stimuleren dat jonge en oudere buurtbewoners beter contact met elkaar hebben waardoor overlastgevende situaties zullen afnemen.