Invoering energielabel voor uw woning


Onderzoek naar bekendheid van deze nieuwe wet

OUDERKERK, 20071124 -- Vanaf 1 januari 2008 is het voor woning- en gebouwen eigenaren verplicht een Energieprestatiecertificaat te overhandigen aan de koper of huurder. Dit certificaat geeft middels een label het energieverbruik van een woning of gebouw aan. Dit nieuwe energielabel is vergelijkbaar met het energielabel op witgoed, met een schaal van A (zeer energiezuinig) t/m G (woning is zeer energieverbruikend).

Ondanks het feit dat vele Nederlanders op korte termijn met deze nieuwe wet te maken krijgen, is de overheid er nog niet in geslaagd voldoende bekendheid hier aan te geven.

Uit onderzoek onder het Internetpanel van WatVindtNederlandErvan.nl is gebleken dat ruim 42% van de Nederlanders niet bekend is met deze nieuwe wet. Bijna 76% is ook niet op de hoogte hoe men een Energieprestatiecertificaat kan verkrijgen. Het ministerie van VROM is in september begonnen met een Postbus 51-campagne over de invoering van deze nieuwe wet, 79% van de ondervraagden heeft hier nog niets van gehoord of gezien.

Op de vraag of een Energielabel toegevoegde waarde heeft voor uw woning antwoord 23% positief.

www.watvindtnederlandervan.nl





WatVindtNederlandErvan?