Viering 55 jaar Molukse Evangelische Kerk


Geredja Indjili Maluku (G.I.M.)

APELDOORN, 20071120 -- De Molukse Evangelische Kerk voert op zaterdag 24 november 2007 haar 55-jarig bestaan. Dat geschiedt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Americahal, Laan van Erica 50, Apeldoorn. Thema van de viering is: 'Api Indjil terus menjala' (Het Evangelisch vuur zal altijd branden). Subthema: 'Hari2 mendjala Ikan' (De GIM, hoe anders?).

De bijeenkomst begint met een dankdienst waaraan binnen- en buitenlandse koren en blaasorkesten hun medewerking verlenen. 's Middags zijn er diverse programma's: Voor jongeren onder meer veel gospelmuziek en voordracht van de inzendingen voor het schrijffestijn. Verder zijn er workshops voor jongeren, kinderen en ouderen. De slotbijeenkomst bevat een beeldimpressie van de gehele dag. (Zie verder bijgevoegd programma.)

De GIM was voor haar leden in het begin vooral een vindplaats van hoop en troost. De eerste generatie verlangde naar een terugkeer naar de Molukken. De belofte dat zij hier tijdelijk zouden zijn, gaf hun de kracht om vol te houden. In de loop van de afgelopen 55 jaar is het inzicht gegroeid dat de terugreis definitief van de baan is.

Tegen de stroom in is de GIM een kerk geworden die vaste voet heeft gekregen op Nederlandse bodem. De GIM ontwikkelde zich tot een kerk waar men samen kan zoeken naar de diepere betekenis van het leven in Nederland. In deze kerk wordt ook ruimte en liefde geboden aan allen die hier verblijven, niet alleen aan Molukkers met een RMS-achtergrond, maar ook aan Molukkers die politieke banden met Indonesië hebben, aan Nederlanders en andere aangetrouwde sympathisanten.

De GIM wordt gezien als 'Kunu, tetapi tetap baru' of 'ouderwets, maar altijd nieuw'. Met de 11e lustrumviering is die benaming een geuzennaam geworden. De GIM wil een aantal zaken definitief achter zich laten en zichzelf presenteren als een open kerk, waar betrokkenheid van gemeenteleden van vitaal belang is en samenwerking een zegen.

Informatie vindt u op de website: www.hut55gim.nl. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Wij hopen u a.s. zaterdag te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

F. Pattipeilohy, lid Synodebestuur Geredja Indjili Maluku en woordvoerder
telefoonnr. : 0642947035
e-mail : fpattipeilohy@gmail.com





Moluks Evangelische Kerk