Naturalis

Nationaal Natuurhistorisch Museum leiden

Rare apen een theatervoorstelling vol muziek

Persbereicht
Leiden
15 november 2007

Ook apen willen naar Naturalis

Op zondag 25 november maken kinderen van 3 tot en met 7 jaar kennis met een vreemde aap in de bijt in de voorstelling Rare apen. Muziek en voorlezen zijn de hoofdingrediënten van de voorstelling waarin het prentenboek Rare apen centraal staat. Een voorstelling om te luisteren en te kijken, maar vooral ook te doen!

De muzikale voorstelling Rare apen vertelt het verhaal van een aapje dat zich niet gelukkig voelt als aap. Hij vraagt zich hardop af of hij wel aaps genoeg is? En eet hij wel genoeg apenootjes? De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek 'Rare apen' van Tony Ross en Jeanne Willis. Theatermakers Franca Riezebos en Greet Meesters brengen het aapje uit het boek tot leven. Op zondag 25 november wordt deze voorstelling twee keer gespeeld, om 13.30 uur en 15.00 uur, en duurt 30 minuten. Er wordt een kleine vergoeding van 1,50 euro per persoon gevraagd. Gecshikt voor kinderen van 3 tot en met 7 onder begeleiding van tenminste één volwassene. Aanmelden vooraf hoeft niet.

Zo apen zo mensen
Tot en met 24 augustus 2008 staat Naturalis in het teken van de aap en organiseren wij wekelijks activiteiten. De onzekerheid van het rare aapje is slecht een van de vele overeenkomsten tussen aap en mens die je in de tentoonstelling Zo apen zo mensen ontdekt. In deze speelse en interactieve tentoonstelling leer je de aap in jezelf kennen!

Meer informatie over de tentoonstelling Zo apen zo mensen vind u hier >>>

Persinformatie
Susanne van Straaten, afdeling Marketing Naturalis 071-56 87 529.

Zie voor beeldmateriaal en het logo van Naturalis www.naturalis.nl > over naturalis > persmap.