Familie concert Peer Gynt Met Antonie Kamerling als Peer Gynt

08/11/2007 10:03



Holland Symfonia



De familieconcerten van Holland Symfonia brengen keer op keer kinderen in de ban van symfonische muziek. Bij de ontwikkeling van deze concerten werkt het orkest samen met vooraanstaande acteurs, regisseurs en schrijvers. In het Griegjaar heeft de Nederlandse kinderboekenschrijfster Imme Dros in opdracht van Holland Symfonia een bewerking gemaakt van het toneelstuk Peer Gynt van Henrik Ibsen. Dit verhaal wordt verweven met de beroemde gelijknamige muziek van Edvard Grieg. Acteur Antonie Kamerling, onder meer bekend van zijn rollen in 'De Kleine Blonde Dood', 'Ik Ook Van Jou' en 'Feestje' speelt de rol van Peer Gynt. Sopraan Griet de Geyter vertolkt de rol van zijn geliefde Solveig. Holland Symfonia staat onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk. Regie: Helmert Woudenberg.

Concertdata/kaarten:
Zondag 25 november, 14.00 uur in de Philharmonie Haarlem, 0900 - 5111 222; Vrijdag 30 november, 19.30 uur in Theater De Vest Alkmaar, 072 - 533 9400.

Programmaoverzicht beknopt:
Bewerking van Henrik Ibsens 'Peer Gynt' op muziek van Edvard Grieg Dirigent: Otto Tausk
Sopraan: Griet de Geyter
Acteur: Antonie Kamerling
Tekst: Imme Dros
Regie: Helmert Woudenberg

Voor biografieën van de dirigent, solisten en Holland Symfonia bezoek: www.hollandsymfonia.com.

// EINDE PERSBERICHT //

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hollandsymfonia.com