Museon Den Haag

Persbericht

datum:
2 november 2007

inlichtingen en publiciteitsfoto's bij:
Rob de Winter (rdwinter@museon.nl)

telefoon:
070-3381421 of 0616578515

Jan Boon

Vereniging Nederland-Nepal viert 40-jarig bestaan in Museon

Op zondag 25 november 2007 viert de Vereniging Nederland-Nepal (VNN) haar 40-jarig bestaan. Dit festijn vindt plaats in het Museon in Den Haag tussen 11.00 en 17.00 uur. Het gratis toegankelijke evenement staat in het teken van 40 jaar Himalaya; Historie in Beeld.

Jan Boon
Het Museon vertoont naar aanleiding van deze gebeurtenis bijzondere films van vermaard cineast Jan Boon, die tevens bergbeklimmer en skikampioen was. Er worden vijf films vertoond waarin de schitterende natuur en het dagelijkse leven van Nepalezen en Tibetanen uit de 60-er en 70-er jaren zijn te zien. Verder wordt een benefiet veiling en -verkoop gehouden van allerhande aantrekkelijke voorwerpen uit het Himalaya gebied. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops Tibetaanse yoga en zelf gebedsvlaggetjes maken met originele houten drukblokken, dialezingen bijwonen, voordrachten bezoeken en genieten van Tibetaanse hapjes. Meer over het programma is te vinden op de websites www.nepal-vnn.nl en www.museon.nl.

VNN
De VNN, opgericht in 1967 als een kleine informele club van Himalaya- pioniers, onder bezielende leiding van wijlen Dr. Dolf Noordijk, is uitgegroeid tot een vereniging met zo'n 550 leden. Al 40 jaar zet de VNN zich actief in om de banden tussen Nepal en Nederland te versterken en doet dat onder meer door financiële ondersteuning van kleinschalige projecten in Nepal op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, cultuur en milieu. En met succes! De VNN kan bogen op een respectabele lijst van met goed gevolg afgeronde projecten, die de Nepalese bevolking ten dienste staan.

Bezoekersinformatie Museon

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's)

Toegangsprijzen:

Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: E 4,- / jeugd 12 t/m 18 jaar: E 6,- / volwassenen:

E 7,50 / 65+ Pashouders: E 6,- . Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.

Voorzieningen: Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Museon

Stadhouderslaan 37

2517 HV Den Haag

tel. 070 - 33 81 338

info@museon.nl

www.museon.nl

Museon

Onder het motto 'Speelruimte voor kennis' wil het Museon door middel van educatieve en aantrekkelijke exposities en programma's met een zo breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon richt zich op kennisoverdracht op het gebied van de mens in natuur en cultuur en geeft op toegankelijke wijze informatie over actuele thema's en ontwikkelingen in wetenschap en samenleving.