Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Heldin' Lilian Zwerts presenteert 'Evita'

Zondag 25 november in het Louis Hartlooper Complex

In het kader van de filmreeks WELLICHT geeft 'heldin' Lilian Zwerts op 25 november een korte inleiding op de film EVITA.

Lilian Zwerts uit Driebergen (54) is één van de zeventien personen die centraal staan in het boek 'Helden - kanker en terug naar het normale leven'. In ditt boek vertellen mensen die kanker hebben over de bijzondere manier waarop ze met hun ziekte omgaan. Lilian kreeg vorig jaar te horen dat ze borstkanker had en sindsdien is haar leven ingrijpend veranderd. Na zeven chemokuren was de tumor verdwenen en kon Lilian een borstsparende operatie ondergaan. Nu pakt ze het leven weer op: 'Wat er ook gebeurt, het komt goed. Daarom wil ik mijn verhaal zo graag doorgeven aan andere mensen'.

Op zondag 25 november vertelt ze haar verhaal in het Louis Hartlooper Complex. Speciaal voor filmreeks WELLICHT koos ze de film EVITA (Alan Parker, 1996) om te laten zien. Deze verfilming van Andrew Lloyd Webbers musical vertelt het verhaal van Eva Péron, die vanuit de laagste sociale klasse opwerkte naar presidentsvrouw. De film won diverse filmprijzen, waaronder een Oscar en een Golden Globe.

De filmreeks WELLICHT wordt georganiseerd door het Louis Hartlooper Complex in samenwerking met Stichting Mayday en vertoont thema films over de zin en onzin van ziek zijn. Het festival is niet alleen bedoeld voor mensen die ziek zijn, maar ook voor gezonde mensen die positief willen omgaan met thema's als ziekte en sterven. Iedere aflevering wordt kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om, met een kopje thee, na te praten in de gezellige ruimte 'Das Kabinett'.

Zondag 25 november, 13.30 uur. Entree: ¤¬ 7,-.
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren wordt aanbevolen: 030-2320450.
Meer informatie: www.mayday-mayday.nl en www.hartlooper.nl