25 november Opening Fot o-expositie Gustav Klimt

12/11/2007 15:42



The Tides Duinlust



Zondag 25 november 2007 vindt tussen 15:00 en 17:00u in The Tides te Overveen de opening plaats van de expositie 'Klimt en kunstfotografie'. The Tides is een Vitality Resort gevestigd op landgoed Duinluist te Overveen. Tot medio april 2008 zullen er in deze sfeervolle ambiance hoogwaardige fotografische reproducties van schilderijen van Gustav Klimt te zien zijn, samen met hedendaags werk van de internationaal erkende fotografen Jerome Esch, L.J.A.D. Creyghton, Karel Tomei, Maxim Meekes, Gerrit Schreurs en Cornelie Tollens.

De geëxposeerde foto's zijn een selectie uit het aanbod van Art in the office. Art in the office werd opgericht in 2000 en is onderdeel van fotografenagentschap 'Peter Sterling'. Via haar online galerie levert Art in the office foto's van hoogwaardige kwaliteit aan bedrijven en particulieren. Recent verwierf Art in the office de exclusieve beeldrechten van 18 schilderijen van Gustav Klimt (1862-1918) uit de collectie van het Belvédère Museum in Wenen. In The Tides tonen wij u de beste werken uit onze Klimt collectie. De portretten die Klimt van Weense vrouwen schilderde hebben vaak ongebruikelijke decoratieve composities. Zijn realistische figuren gaan op in een abstracte, rijk geornamenteerde omgeving en stralen mede door het gebruik van bladgoud een gevoel van luxe uit.

Naast de Klimt beelden zullen er unieke foto's getoond worden die de fotografen Jerome Esch, L.J.A.D. Creyghton, Karel Tomei, Maxim Meekes, Gerrit Schreurs en Cornelie Tollens representeren. Creyghton fotografeert weidse vergezichten die verwijzen naar de mystiek en de schoonheid van de natuur. Tomei fotografeert landschappen vanuit de lucht en biedt daarmee een nieuwe geabstraheerde blik op het landschap. Maxim Meekes, Gerrit Schreurs en Cornelie Tollens staan bekend om hun autonome fotografie en hun opdrachten voor internationale modehuizen, magazines en reclamebureaus.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Ilford Nederland





http://www.thetides.nl