RTL Group

Corine Boon terug in de werled van schoonheidsidealen in nieuw seizoen 'Gewoon Mooier' bij RTL 4

In het tweede seizoen van RTL 4-programma Gewoon Mooier stapt presentatrice Corine Boon vanaf zondag 25 november opnieuw in de wereld van schoonheidsidealen. Ze volgt de geselecteerde kandidaten op hun weg naar verandering waarbij ze in deze reeks ook zelf bij de operaties aanwezig is. Per aflevering staat één grote plastisch-chirurgische ingreep centraal, variërend van een borstverkleining, een buikwandcorrectie tot een liposculpture. De arena van de serie is één van de grootste klinieken op het gebied van plastische chirurgie in Nederland, de Bergman Kliniek in Bilthoven.

In de eerste aflevering ontmoet Corine hoofdagente Marjolein de Jong die, na vijftien jaar twijfelen, eindelijk de stap neemt om haar neus te laten verkleinen. Voor Marjolein is het een ingrijpende beslissing, want door haar neus heeft ze erg onzekere periodes in haar leven gekend. Niet alleen Marjolein komt aan het woord. Ook haar moeder, vrienden en collegas vertellen hoe groot de impact van Marjoleins neus is op haar leven.

Net als vorig jaar laten ook bekende Nederlanders zich uit over het fenomeen plastische chirurgie. Zo komen onder andere zangeres Birgit Schuurman, actrice Lieke van Lexmond, zanger Jeroen van der Boom, actrice en presentatrice Mickey Hoogendijk en dieet-goeroe Sonja Bakker aan het woord. Daarnaast ondergaan de BNers verschillende behandelingen als een MegaPeel, een hotstone-massage en injectables.

Verder komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidverzorgende behandelingen aan de orde. Maar ook; hoe werken injectables? Wat is de link tussen Botox en overmatig transpireren? Met welke methode maak je definitief een einde aan overbeharing? Ook de kijkers van Gewoon Mooier maken kans op een cosmetische behandeling. Elke week wordt een sms & win-actie gehouden waarbij een waardecheque te winnen valt die te besteden is bij de Bergman Kliniek.

Uitzending: RTL 4, wekelijks, vanaf zondag 25 november 2007, tussen 16.15 en 16.45 uur. Herhaling: RTL 4, wekelijks, vanaf zondag 2 december 2007, tussen 11.30 en 12.00 uur.

Website: Gewoon Mooier

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie via tel. 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl