Provincie Limburg

Persberichten

Spetterende afsluiting week van de jeugdzorg in Gouvernement aan de Maas
Zondag 25 november Gouvernement - Maastricht
Dag van de Rechten van de Jeugd
Toegang gratis

Op zondag 25 november organiseert de Provincie Limburg de Dag van de Rechten van de Jeugd. Het is een groots opgezet evenement met verschillende activiteiten van en voor kinderen en jongeren gebaseerd op de rechten van de jeugd. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats. Zo zijn er optredens van onder andere Kinjerkraom, de Tent van Emil, The Holy Stoned, Nederrockband Ter Plekke, Christianne Ong en R - Brothers Soulexplosion. Verder vinden er diverse workshops en sportactiviteiten plaats en is er een speurtocht. De dag is de afsluiting van de landelijke Week van de Jeugdzorg. De manifestatie vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in het Gouvernement aan de Maas (Limburglaan 10, Maastricht) en is gratis te bezoeken. Het programmaboekje van de dag is te downloaden via www.limburg.nl/dagvanderechtenvandejeugd.

Gedeputeerde Odile Wolfs: Dit jaar is de dag opnieuw de afsluiting van de Week van de Jeugdzorg, waarin we met plezierige en serieuze activiteiten laten zien hoe kinderen, jongeren en ouders met wie het even niet zo goed gaat, geholpen kunnen worden. Met de provinciale Dag van de Rechten van de Jeugd willen we met allerlei doe- en kijkactiviteiten kinderen en jongeren laten genieten van de van de mogelijkheden die zij in Limburg hebben. Op het terrein van sport, cultuur onderwijs en vrije tijd.

Met deze manifestatie van en voor kinderen en jongeren, wordt stilgestaan bij de rechten van de jeugd. Deze rechten zijn internationaal door de Verenigde Naties vastgelegd. Dat wordt jaarlijks wereldwijd gevierd op 20 november. Dat gebeurt in meer dan 193 landen. De Provincie Limburg maakt er een traditie van om de kinder- en jeugdrechten de eerste zondag na de twintigste november in Limburg te vieren. Dit jaar gebeurt dat voor de vierde achtereenvolgende keer. Met de manifestatie laat de Provincie Limburg zien dat deze rechten niet voor iedereen in de wereld vanzelfsprekend zijn.

Week van de jeugdzorg in Limburg
De provinciale Dag van de Rechten van de Jeugd is de Limburgse afsluiting van de Week van de Jeugdzorg. Die vindt in heel Nederland plaats van 17 tot en met 25 november. In die week staan de jongeren en de duizenden medewerkers in de jeugdzorg centraal. Daarbij organiseert elke provincie haar eigen activiteiten zie www.weekvandejeugdzorg.nl.

Andere activiteiten in Limburg zijn:

* Dag van Respect op donderdag 15 november
* Theatervoorstelling Onder Zeil over wat pleegzorg nu eigenlijk inhoudt, op zaterdag 17 en zondag 18 november
* Limburgse zorginstellingen bezoeken basisscholen van 19 tot en met 23 november

* Gesprekken met jongeren over wat maakt mij gelukkig? van 20 tot 22 november

* Jubileumeditie Dag van de Rechten van het Kind door Xonar dinsdag 20 november in filmtheater Lumière in Maastricht
* Werkbezoek gedeputeerde Odile Wolfs aan Limburgse zorgaanbieder Rubicon Jeugdzorg op donderdag 22 november

* Dinch (= een diner-lunch) geserveerd door jongeren (uit de jeugdzorg) voor jongeren (uit de jeugdzorg) en statenleden op donderdagmiddag 22 november in het personeelsrestaurant van de Mutsaersstichting locatie Venlo.

15-11-2007 14:11