Openbare bibliotheek Amsterdam


The Wild Wild West - Amsterdam, ze zeggen dat je bent veranderd...

19 nov 2007 - 12:40
Literaire Salon: zondag 25 november, 15.00 uur, Centrale Bibliotheek. Amsterdam West is momenteel veel in het nieuws. Brandende auto's en onbegrepen jeugd, maar ook de architectuur krijgen aandacht. Schrijvers die in deze buurt opgroeiden vertellen over opgroeien in Amsterdam West, hun leven en werk. Was er altijd al rumoer?

Schrijfster en recensent Ingrid Hoogervorst zag het licht in de jaren vijftig in Amsterdam West. De hoofdpersoon uit haar debuutroman Woede (2003) groeit daar ook op in die jaren, in een 'rothuis' en een 'rotbuurt' met een 'rot' gebeurtenis. Spiegels, de tweede roman van Hoogervorst, speelt zich ook af in Amsterdam, maar dan in de jaren zeventig.

Walter van den Berg leverde onlangs zijn tweede roman af, West getiteld. Zelf groeide de auteur vanaf zijn negende op in West. West (nu dus weer het boek en niet het stadsdeel) gaat over twee broers in de jaren tachtig en negentig.
In Amsterdam West dus.

Hassan Bahara ten slotte kwam weliswaar in Marokko ter wereld, maar ook hij groeide op in Amsterdam West. Twee maal won hij onder pseudoniem de El Hizjra Literatuurprijs. Hij debuteerde in 2006 met de bejubelde roman Een verhaal uit de stad Damsko, dat een wat somber beeld geeft van de allochtone jongeren in Amsterdam anno nu.

Met deze drie auteurs praten we over opgroeien, Amsterdam (West), lezen en schrijven.

Vast onderdeel van de Literaire Salon is: het Antwoord op de Domme Vraag. Drie aanwezigen hebben de kans een persoonlijk door de auteurs gesigneerd exemplaar van hun boek te winnen. Als zij hebben opgelet en het antwoord weten...

Toegang: EUR 10,00. Met OBA-pas of Stadspas: EUR 7,50 Reserveren: klantenservice@oba.nl of 020-5230801