Gemeente Zoetermeer

Koeienscheerfeest bij stadsboerderij Het Buitenbeest

Nu de koeien weer op stal staan om te overwinteren, hebben zij hun dikke vacht niet meer nodig. Daarom houdt stadsboerderij Het Buitenbeest op zondag 25 november het traditionele koeienscheerfeest, waarbij de dieren van hun dikke vacht ontdaan worden. Niet alleen voor de koeien een prettige gebeurtenis, maar ook voor bezoekers van de stadsboerderij: tijdens het koeienscheerfeest is er van alles te beleven.

Knutselactiviteiten

Naast demonstraties koeienscheren zijn er op 25 november allerlei andere activiteiten bij Het Buitenbeest. Voor de kinderen zijn er knutselactiviteiten met koeienhaar en er staat een groot springmatras op het erf. In de speelweide zijn er demonstraties schapendrijven met bordercollies. Op het terras serveren vrijwilligers iets te drinken en biologische erwtensoep. Meedoen aan de activiteiten is gratis, de consumpties zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar.

De activiteiten beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Stadsboerderij Het Buitenbeest ligt aan de Voorweg 93 te Zoetermeer.