Ingezonden persbericht


SLAA, Commissie Joods Boekenweekend en Crescas presenteren:

K L A A G L I E D V A N E E N V O O R H U I D

STEPHAN SANDERS in gesprek met

SHALOM AUSLANDER

Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam

zondag 25 november, aanvang 20.00 uur

toegang 9 / 7,50 / 5 euro

reserveren 020 623 13 11, receptie@felix.meritis.nl

De Amerikaans-joodse auteur Shalom Auslander vertelt in zijn autobiografische roman Foreskin's Lament het even hilarische als wanhopige relaas van een New Yorkse jongen die zich met veel pijn en moeite losmaakt van zijn orthodox-joodse achtergrond. De ene keer probeert hij God gunstig te stemmen door gevonden pornoboekjes te verbranden, dan weer daagt hij hem uit door zich vol te proppen met hamburgers of zichzelf te betasten.

Stephan Sanders (schrijver en publicist) opent de avond en introduceert Auslander bij het publiek. Paul Gabriner (vml. docent Engelse en Amerikaanse literatuur, Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem) houdt een inleidende lezing over de Amerikaans-Joodse literatuur en plaatst Auslander in deze traditie. Shalom Auslander leest een karakteristiek fragment voor uit zijn boek en vertelt over de ontstaansgeschiedenis van zijn roman. Vervolgens gaat Sanders in gesprek met Auslander over zijn spraakmakende roman.

Shalom Auslander werd genomineerd voor de Koret Award en publiceert o.a. in New York Times Magazine. In 2005 publiceerde hij de veelgeprezen verhalenbundel Beware of God. Deze maand verscheen de Nederlandse vertaling van Foreskin's Lament (Klaaglied van een voorhuid, vertaling Erik Bindervoet en Michèle Bernard).

Voertaal: Engels

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: 9,- / 7,50 (Stadspas, CJP) / 5,- euro (studenten)

Reserveren: (020) 623 13 11, receptie@felix.meritis.nl

Informatie: www.slaa.nl