Gemeente Nijmegen

Hatert Gezonde Wijk

21/11/2007

De gemeente Nijmegen stimuleert bewoners van de wijk Hatert om gezonder te leven. Samen met wijkbewoners brengt de gemeente daarom jaarlijks de gezondheidstoestand van de wijk in beeld. Daarnaast komen er concrete acties die gezond gedrag bevorderen. Zo gaat bijvoorbeeld het Universitair Longcentrum mensen in de wijk begeleiden en kunnen ze in hun eigen buurt onder deskundige leiding sporten en bewegen.

Dat staat in het convenant Hatert Gezonde Wijk dat de gemeente, UMC Radboud, de GGD regio Nijmegen e.o., huisartsen, fysiotherapeuten, bewonersgroepen uit Hatert en de COPD werkgroep van het Universitair Longcentrum Nijmegen op 25 november ondertekenen. Zij spreken daarin af om het project de komende 10 jaar te ondersteunen. De Gezondste Wijk is een extra impuls naast de al bestaande initiatieven op het gebied van gezondheid in de wijk. Het project richt zich vooral op meer en betere samenwerking. Het gaat om een pilot die mogelijk ook in de rest van de stad navolging krijgt.

Om de ondertekening van het convenant te vieren, organiseren de betrokken partijen op zondag 25 november van 14.00 uur tot 17.00 uur een feestelijke dag in en rond wijkcentrum Hatert en de nieuwe sporthal. Sportclubs uit Hatert krijgen de kans om zich te presenteren en Rob Geus van het SBS6 programma de Smaakpolitie is aanwezig. De Wateetenbeweegik-bus van het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen geeft bezoekers via een interactief programma inzicht in hun eet- en beweeggedrag. Daarnaast zijn er onder meer een 'Wat is gezonder quiz' en een salsaworkshop.

De ondertekening van het convenant vindt op zondag 25 november om 14.00 uur plaats in wijkcentrum Hatert, Couwenbergstraat 22.