LLiNK

Rotterdam, 21 november 2007

Persbericht: 3 op Reis gaat van start

Vanaf zondag 25 november presenteren Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie 3 op Reis: het nieuwe reisprogramma van Nederland 3. Floortje, Sebastiaan en een wekelijks wisselende bekende gastreiziger reizen 22 weken lang naar inspirerende, avontuurlijke en verrassende bestemmingen over de hele wereld. Ook laat 3 op Reis zien wat het nieuwe reizen inhoudt: reizen met net iets meer aandacht voor mens, natuur en milieu. In de eerste aflevering brengt Floortje een bezoek aan Kiev, hoofdstad van de Oekraïne, waar ze nog weten wat een feestje is. Maar ook gaat zij kijken in Tsjernobyl waar in 1986 de grootste nucleaire ramp ooit plaatsvond. Nog steeds is dit gebied onbewoonbaar door de hoge radioactiviteit in de lucht.

Sebastiaan maakt een motortocht langs de kust van Kroatië. Hij reist van Dubrovnik naar Split. Jacqueline Govaert van Krezip bijt het spits af als eerste gastreizger. Ze ontdekt het ongerepte regenwoud van Costa Rica. Te voet en te paard trekt ze door het prachtige National Park Corcovado. En ook op zee ontdekt ze hoe rijk aan natuurschoon dit gebied is. Ze maakt dan ook uitgebreid kennis met de flora en fauna van deze eco-bestemming, van brulaap tot walvis.

In 3 op Reis maakt Floortje Dessing een lange avontuurlijke reis van Amsterdam naar Azië met als einddoel het sprookjesachtige Koninkrijk Bhutan. Sebastiaan Labrie bezoekt elke week een verrassende, nieuwe en betaalbare reisbestemming in Europa. Tot slot nodigt 3 op Reis elke week een bekende gastreiziger uit om op pad te gaan naar een mooie, vaak verre bestemming die aansluit bij het nieuwe reizen.

Op vrijdag 23 november gaat de nieuwe website www.3opreis.nl de lucht in. Op deze site is onder andere een actueel reisdagboek van Floortje te vinden, behind the scenes filmpjes en uitgebreide bestemmingsinformatie.

3 op Reis is een samenwerking van LLiNK en de KRO en is vanaf zondag 25 november iedere week om 19.50 uur te zien op Nederland 3.


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie,

LLiNK