Gemeente Rotterdam

Persbericht

Datum: 23 november 2007

Aandacht voor huiselijk geweld tijdens Week zonder Geweld

De Week zonder Geweld start op zondag 25 november. In de Week zonder Geweld vragen allerlei mensen en organisaties aandacht voor iedere vorm van geweld. Jantine Kriens van wethouder van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang geeft het startsein voor de opening.

Wethouder Jantine Kriens krijgt het eerste exemplaar van een lespakket over huiselijk geweld uitgereikt. Dit lespakket is gericht op jongeren in het voortgezet onderwijs. De bedoeling is huiselijk geweld uit de taboesfeer halen door het bespreekbaar te maken. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van toekomstig geweld. Het lespakket is ontwikkeld door studenten van de Hogeschool Rotterdam in opdracht van de werkgroep Week zonder Geweld.

Programma

14.00 uur: optreden van brassband Rub op het Schouwburgplein

14.10 uur: lopen naar het stadhuis onder begeleiding van de brassband

14.40 uur: opening Week zonder Geweld door wethouder mevrouw Jantine Kriens, op de trappen van het stadhuis aan de Coolsingel.

15.00 uur: optreden van een rapper/reggae

15.15 uur: afsluiting

Huiselijk geweld is niet normaal, het melden wel!

Om het signaleren en melden van huiselijk geweld te bevorderen start de GGD Rotterdam-Rijnmond in diezelfde week een campagne tegen huiselijk geweld: Huiselijk geweld is niet normaal, het melden wel! De GGD brengt het telefoonnummer van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (010 - 44 38 444) en de website www.huiselijkgeweld.rotterdam.nl opnieuw onder de publieke aandacht. Iedereen moet huiselijk geweld melden, zodat slachtoffers en plegers snel adequate hulp krijgen.

De Week zonder Geweld is een landelijke campagne die zich richt op bewustwording en mentaliteitsverandering ten opzichte van geweld tegen vrouwen. In Rotterdam ligt de nadruk op huiselijk geweld. De werkgroep Week zonder Geweld is een samenwerking tussen Stichting ArosA, CMO-Stimulans, Dona Daria, Spirit en de GGD Rotterdam-Rijnmond.