In Een Boek: maak van het verhaal van uw grootouders een echt boek

23/11/2007 14:20



In Een Boek



Zondag 25 november wordt het project In Een Boek gelanceerd, met een feestelijke opening.

www.ineenboek.nl gaat zondag 25-12 om 12 uur live

In Een Boek:
Een mobieltje in je zak.
Een auto voor je deur.
Een internetsite op je computer.

Doodnormaal vandaag de dag. Hoe hebben onze ouders en grootouders ooit zonder gekund?

Hoe telefoneerden zij zonder mobieltje?
Hoe verplaatsten zij zich zonder auto?
Hoe beluisterden ze hun 'love song' zonder mp3?

Misschien heeft u er wel eens aan gedacht om met hen om de tafel te gaan zitten en die schat aan familiegegevens vast te leggen. Om hun vaak verrassende herinneringen en ervaringen te boek te stellen en te bewaren voor het nageslacht. Zo'n 'historisch' avontuur blijkt behalve een gezellig en leerzaam samenzijn ook een mentale revival voor de geïnterviewde. Misschien heeft u het bij de gedachte gelaten, enkel en alleen omdat u niet goed wist hoe je zoiets aanpakt. In een boek helpt u en uw (groot)ouders van hùn 'vroeger' een prachtig persoonlijk boek te maken.

'Och ja, dat is waar ook, dat was ik helemaal vergeten!'

Dit zult u hen meer dan eens horen roepen, als u hen de vragen van onze website stelt. U vindt op die pagina ook filmfragmenten, foto's van gebruiksvoorwerpen en zelfs geluiden van vroeger. Kortom: een breed scala van technieken die helpen het verleden nieuw leven in te blazen. U kunt op onze website verhalen, foto's, geboortebewijzen, etc. opslaan om in het boek verwerken.

Om het u gemakkelijk te maken en de herinneringen zo goed en zo mooi mogelijk vast te leggen bieden we naast de ezelsbruggetjes naar het verleden ook tips aan:
- Hoe interview je iemand?

- Hoe schrijf je een mooi verhaal?

- Hoe kun je het beste foto's scannen?
Wilt u professionele hulp? Dan brengen wij u in contact met iemand die komt interviewen en/of een mooie portretfoto maken.

Resultaat
Het resultaat zal zijn: een heus boek met een harde kaft in linnen gebonden over het levensverhaal van opa en/of oma. Met de moderne printtechnieken is het mogelijk één enkel exemplaar te drukken of een kleine oplage te maken (bijvoorbeeld één exemplaar voor elk familielid).