Gemeente Enschede

Stel je eens voor .... een Week zonder geweld

Op 25 november, de internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, gaat "De Week zonder Geweld" van start. De Week zonder Geweld is een landelijke campagne die aanzet tot bewustwording en mentaliteitsverandering ten opzichte van geweld. Een week waarin extra aandacht aan huiselijke geweld wordt besteed. In Enschede staan er verschillende activiteiten op het programma om de verschillende vormen van huiselijk geweld te belichten.

Tijdens deze week vertoont Concordia de hele week, aanvang 19.30 uur, de film Mon fils à moi. Een film over een verstikkende relatie tussen een moeder en zoon. Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld verzorgt een inleiding bij de eerste vertoning van de film. Verder vindt in deze week een workshop plaats over het signaleren van loverboyproblematiek voor docenten van het voortgezet onderwijs en wordt stilgestaan bij ouderenmishandeling, een vorm van huiselijk geweld waar steeds meer aandacht voor is. Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten: zoals een lunchbijeenkomst van SIVE staat in het teken van huiselijk geweld, in Prismare wordt de toneelvoorstelling Sara, zomaar een meisje opgevoerd, etc.

Volgens wethouder Ed Wallinga is geweld binnen relaties één van de ernstigste vormen van geweld. "Het gevoel van veiligheid wordt op een brute wijze verstoord. In de 'week zonder geweld' wordt een publiekscampagne gevoerd met als doel om geweld te voorkomen en te bestrijden. Daar hoort bewustwording bij. Als wethouder voor emancipatie hoop ik dat velen naar de voorstellingen komen kijken en de workshops bezoeken."

Ook in de overige Twentse gemeenten worden allerlei activiteiten in deze week georganiseerd.

23 november 2007