Gemeente Echt-Susteren



Verhuizing Museum van de Vrouw, BiblioNova en VVV wordt feestelijk gevierd

Plats.JPG

Het Museum van de Vrouw, de bibliotheek en het VVV-kantoor zijn vanaf zondag 25 november gevestigd op één adres: het voormalige gemeentehuis, Plats 1 in Echt. Om deze samenwerking te vieren en om van de Plats een toeristisch trekpleister te maken voor de hele regio, bieden alle instellingen een wisselend gezamenlijk programma aan.

Op zondag 25 november is jong en oud van 13.00 tot 16.00 uur welkom om het thema `ontdek een schat aan verhalen' te beleven. Er zullen deze middag verschillende activiteiten plaatsvinden.

Iedereen welkom op zondag 25 november

Zaterdag 24 november wordt de Plats in aanwezigheid van burgemeester Schaftenaar officieel geopend en op zondagochtend omlijst een officieel gedeelte de installatie van de nieuwe stadsgidsen. Vanaf zondag 25 november zijn ook bezoekers welkom. Zij worden rondgeleid door het prachtige gerenoveerde negentiende-eeuwse rijksmonument en daarna meegenomen op een spannende reis door de tijd via een schat aan verhalen die het gebouw herbergt. Het Museum van de Vrouw toont een unieke collectie feestjurken en sieraden. Achter elke jurk schuilt een verhaal over een wonderlijke liefde. De bibliotheek is letterlijk de plaats van oude en nieuwe verhalen, waar leesplezier, informatie en cultuur samenkomen. Deze middag kunt u genieten van een gevarieerd programma met onder andere: rondleidingen, lezingen, voordrachten door Veldeke, een optreden van Averegs, acts en nog veel meer.

Wilt u er na deze middag nog op uit trekken om bijzondere locaties in de gemeente te bekijken? De VVV en haar kersverse stadsgidsen zorgen voor een route die u door de hele kern voert langs oude stegen en statige straten. Zij vertellen u over verhalen rond oude gebouwen zoals o.a. de Landricuskerk, oude kloosters en de watermolen.

Voor meer informatie kunt u bellen met Juul Meijers (BiblioNova 046-4770871) of Tim Geenen (Museum van de Vrouw 0475-550095) of neem een kijkje op www.deplats.nl