Provincie Antwerpen


Stairs 2007: Internationale dag tegen geweld op vrouwen

zondag 25 november - 13 uur - provinciehuis Antwerpen


----------
In het kader van de "internationale dag tegen geweld op vrouwen" op 25 november organiseert de provincie Antwerpen in samenwerking met de politie en stad Antwerpen een sensibilisatiecampagne over het thema intrafamiliaal geweld. Deze campagne heeft als doel de problematiek van intrafamiliaal geweld en meer specifiek geweld tegen vrouwen in de aandacht te brengen en te houden. Stairs 2007 serveert een prachtige tentoonstelling, een boeiende film en een pakkend toneelstuk, helemaal gratis en voor iedereen toegankelijk. Alle activiteiten gaan door in het provinciehuis. Opgelet: voor de film en het toneelstuk moeten geïnteresseerden vooraf inschrijven via de website
U wordt vriendelijk uitgenodigd op de opening van de STAIRS-campagne op zondag 25 november in het provinciehuis in Antwerpen.

Programma 25 november
13 uur:
Ontvangst
13.30 uur:
Verwelkoming door Pascale Franck, provinciaal coördinator inzake geweld en slachtofferbeleid 13.40 uur:
Eddy Baelemans, korpschef politie Antwerpen
13.50 uur:
Coco Jr en An Nelissen, sinds jaren peter en meter van deze campagne, zorgen samen met Luk Wijns voor een creatieve verrassing 14.15 uur:
Thomas Janssens, student fotografie aan de academie van Gent, geeft een toelichting bij de portretreeks over vrouwen die partnergeweld meemaakten 14.25 uur:
Colm Dempsey, uit Ierland, leidt de tentoonstelling in. Officiële opening van de tentoonstelling met posters uit de hele wereld over intrafamiliaal geweld 15 tot 16.30 uur:
Bezoek tentoonstelling met receptie

Praktische info
wanneer:
zondag 25 november, start 13 uur
waar:
provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

Tentoonstelling van 26/11 tot 5/12
Meer dan 100 internationale posters tegen
geweld op vrouwen en kinderen, verzameld
door Colm Dempsey, een Iers politieoffi cier en
een portretreeks van vrouwen die partnergeweld
meemaakten, gefotografeerd door Thomas
Janssens, student fotografi e aan de academie
van Gent.

Film " Te doy mis ojos " - 27/11 - 20u
winnaar 7 Goya's, onder regie van Icíar Bollaín
Op een nacht vlucht Pilar weg van huis. Ze heeft
genoeg van het gewelddadige regime van haar echtgenoot Antonio. Ze vindt onderdak bij haar zus Ana, die haar liefdevol opvangt. Antonio gaat in therapie, maakt zijn vrouw opnieuw het hof en samen besluiten ze hun huwelijk nog een kans te geven. Antonio meent immers dat Pilar de zon in zijn leven is. Maar de wonden zijn diep en Pilar wordt heen en weer geslingerd tussen de haat en liefde voor haar man. De film wordt ingeleid door Ben Engelen, psycholoog bij de lokale politiezone Antwerpen.

Toneelvoorstelling Tiran-nie-soe - 29/11 - 20u
De toneelvoorstelling Tiran-nie-soe volgt twee
tieners die zowel binnen hun relatie als erbuiten met de problematiek van infrafamiliaal geweld te maken krijgen. Deze voorstelling heeft als doel ervoor te zorgen dat jongeren alert worden voor de problematiek van geweld binnen relaties en er gepast mee leren
omgaan.

Meer informatie over het hele evenement met een boeiende tentoonstelling, een goede film en een pakkend theaterstuk vind u
Bevestiging



Provincie Antwerpen