KNHS


Okidoki behouden voor Nederlandse springsport

25 november 2007

MAASTRICHT (KNHS) - Tijdens Jumping Indoor Maastricht werd er overeenstemming bereikt tussen enerzijds de heren Sjef Janssen, Albert Winninghoff en Wim Zegwaard en anderzijds de heren Arend en Albert Zoer, om de top springcombinatie Albert Zoer met Okidoki te behouden voor de Nederlandse springsport tot en met de Olympische Spelen van 2008. Nadat eerdere deze week het niet was gelukt om Okidoki voor Nederland vast te leggen, is door bemiddeling van Jacob Melissen nu alsnog een overeenkomst tot stand gekomen.

Voor de heren Janssen en Zegwaard, alle twee ten nauwste betrokken bij de topdressuursport in Nederland, en Winninghoff, die zeer nauwe banden heeft met de springsport, vormde de op handen zijn mogelijke verkoop van Okidoki naar het buitenland de reden om in actie te komen.

"Vanuit een grote betrokkenheid bij de hippische sport en de importantie onderkennend dat het voor hippisch Nederland van het grootste belang is om tijdens de Olympische Spelen 2008 met de sterkst mogelijke springequipe aan de start te verschijnen, hebben wij besloten gezamenlijk de Nederlandse springcombinatie Albert Zoer en Okidoki financieel te ondersteunen", aldus Winninghoff. Het eerste doel van de drie heren is om Albert Zoer en Okidoki te behouden voor de Nederlandse springequipe en hen samen aan de start te brengen van de Olympische Spelen in 2008.

Zowel vader Arend als zoon Albert Zoer waren zeer ingenomen met deze spontane actie, die als een uitvloeisel gezien moet worden van een eerder gestrande poging vorige week om Okidoki en Albert Zoer als combinatie te behouden voor de Nederlandse springsport. "Wat ik het mooiste van deze overeenkomst vindt is dat het afkomstig is van mensen van wie ik het nooit had verwacht. Ik vind het in één woord geweldig" aldus Arend Zoer.

Bondscoach Rob Ehrens en de KNHS zijn alle betrokkenen zeer erkentelijk voor het realiseren van deze unieke overeenkomst; de combinatie Albert Zoer met Okidoki is een belangrijke pion voor een sterk Olympisch Springteam in 2008.