Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 25 november 2007
Opmerkingen ( geen

Margraten; Man zwaargewond na frontale botsing

Afgelopen vrijdagmiddag is een 57-jarige man uit Wijlre zwaargewond geraakt nadat hij met zijn personenauto frontaal tegen een bus van het streekvervoer was aangereden. De aanrijding gebeurde op de rijksweg van Gulpen naar Margraten ter hoogte van de afslag naar Ingber.

De man werd met spoed per ambulance naar het AZM ziekenhuis in Maastricht overgebracht. Daar werd hij geopereerd aan een beenbreuk. Verder bleek hij een zware hersenschudding en diverse gekneusde ribben aan de aanrijding te hebben overgehouden. De chauffeuse van de bus kon ter plaatse worden behandeld door het ambulancepersoneel. Een bestuurder van een tweede personenauto die bij de aanrijding betrokken raakte, had last van nek- en rugklachten en werd naar het ziekenhuis overgebracht waar hij ter observatie moest blijven. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Maastricht; Politie houdt vier verdachten aan na brandstichting brommer

Kort nadat de politie vrijdagavond een melding had gekregen dat een groepje jongeren een brommer in brand had gestoken op de Aurelisuhof in Maastricht, wisten agenten twee verdachten in de kraag te grijpen op de Veliahof. Het ging om een 16-jarige jongen en een 15-jarige meisje, allebei afkomstig uit Maastricht. De overige twee verdachten meldden zich later bij het politiebureau. Het betrof een 14-jarige meisje uit Maastricht en een 15-jarige jongen uit dezelfde woonplaats, die allebei werden aangehouden. De beide jongens bekenden verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting van de brommer, die zij eerder hadden gestolen in de wijk Pottenberg. Onderzocht wordt of het duo, al dan niet samen met de meisjes, ook andere strafbare feiten heeft verricht.

Maastricht; Man bij verkeerslicht in auto beroofd

Vrijdagavond is een 43-jarige man uit Maastricht van zijn polstas beroofd toen hij met zijn auto stilstond bij een verkeerslicht op de Cantecleerstraat ter hoogte van de kruising met de Via Regia. De man stond te wachten tot het verkeerslicht weer op groen sprong, toen hij plotseling een harde klap hoorde. Een onbekende man had de ruit aan de passagierszijde ingeslagen en griste de polstas van de man weg die op de bijrijderstoel lag. Hierna sprong de man op een fiets en ging er in de richting van de Rechtbank vandoor. De man probeerde de man achterna te rijden, maar moest de achtervolging staken, omdat hij door het verkeer werd belemmerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; Man mishandeld door jongeren

Een 31-jarige man uit Brunssum is vrijdagavond slachtoffer geworden van een mishandeling op de Brunahildestraat in zijn woonplaats. De man werd door een aantal jongeren tegen de grond gewerkt, waarbij hij werd geschopt en geslagen. Verder werd zijn bril vernield en zijn gsm gestolen. Ingeseinde politieagenten konden op aanwijzingen van het slachtoffer een tweetal verdachten aanhouden op de Hoofdbroekerweg in Brunssum. Een van de verdachten, een 18-jarige man uit Brunssum, bleek pepperspray bij zich te hebben. Een andere, eveneens 18-jarige verdachte uit Brunssum, had de gestolen gsm van het slachtoffer op zak. Korte tijd later wist de politie een derde verdachte aan te houden, zijnde een 24-jarige man uit Brunssum. De politie onderzoekt de mishandeling en straatroof.

Landgraaf; Vechtpartij in feesttent

Bij een vechtpartij in een feesttent op het Megaland-terrein in Landgraaf is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige man uit Heerlen gewond geraakt. De politie arresteerde na afloop van het feest een 30-jarige man uit Hoensbroek toen hij in zijn auto op weg was naar huis. Hoewel er door meerdere mensen was gevochten, zou de verdachte uit Hoensbroek verantwoordelijk zijn voor de mishandeling van het slachtoffer. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Sittard; Blauw oog in plaats van frisse neus

Toen een 39-jarige vrouw uit Sittard in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met haar hond even een frisse neus wilde halen, werd zij plotseling in haar gezicht geslagen. Dit gebeurde op de Dr. Poelslaan in Sttard. De vrouw belde net haar partner om te zeggen dat ze bijna thuis was, toen zij opeens een harde klap tegen haar hoofd voelen. Ze raakte korte tijd gedesoriƫnteerd door de klap. Behalve een kleine wond op haar rechterooglid had zij ook een bloeduitstorting op haar rechterooglid. De vrouw bleek beroofd te zijn van haar gsm en van haar bril. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; Twee mannen bewusteloos na mishandeling

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen mishandeld bij een discotheek op de Beitel in Heerlen. De twee, een 28-jarige man uit Hengelo en een 46-jarige man uit Vlaardingen, konden zich allebei niets herinneren van wat er was gebeurd. Waarschijnlijk zijn ze mishandeld kort nadat ze de discotheek hadden verlaten. Beide mannen raakten het bewustzijn kwijt en bleken gewond te zijn aan hun hoofd toen ze weer bij kennis kwamen. Een van de beide mannen had een schedelbasisfractuur opgelopen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Nuth; Politie houdt twee mannen aan na vernieling wachthuisje

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 20-jarige man uit Heerlen en een 27-jarige man uit Geleen aangehouden op het Stationsplein in Nuth. De twee verdachten zouden de ramen van een wachthuisje hebben vernield en een prullenbak in het wachthuisje in brand hebben gestoken. De beide verdachten boden verzet bij hun aanhouding. De verdachte uit Geleen probeerde daarbij een kopstoot uit te delen in de richting van een van de agenten en riep daarbij tal van beledigingen. Beiden bleken onder invloed van alcohol en verdovende middelen te zijn.

Maastricht; meisje met glas in gezicht geslagen

Een onbekend meisje heeft afgelopen nacht even na 24:00 uur een 15-jarig meisje uit Maastricht met een drinkglas in het gezicht geslagen in een horecagelegenheid aan het Amorsplein in Maastricht. Daarbij raakte het slachtoffer gewond. Van de verdachte ontbrak ieder spoor. Het slachtoffer moest in het AZM in Maastricht aan haar verwondingen worden behandeld.


________