Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 25-11

BREDA, 25 november 2007

Drukke horecadienst in centrum Breda

BREDA: Een drukke dienst met erg veel publiek op de been. Zo valt de horecadienst van de politie in het centrum van Breda van zaterdag op zondag het best te typeren. Er werden zeven mensen aangehouden.

Bij een vechtpartij tussen twee groepen stappers in de parkeergarage van de Barones werden twee Belgen aangehouden. Het betrof een 19-jarige man uit Hoogstraten en een 20-jarige inwoner van Wuustwezel.

Voor het bezit van cocaïne werd een 20-jarige man uit
Driebergen-Rijsenburg aangehouden. Hij was aangehouden door portiers van een horecazaak aan de Reigerstraat. Bij een disco aan de Visserstraat werd een 28-jarige inwoner van Goes aangehouden. Ook hij had cocaïne in zijn bezit.

Verder werd een 19-jarige Amsterdammer aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, beledigde een 22-jarige Bredanaar een agente en werd een 19-jarige Bredanaar aangehouden, omdat hij een portier van een café aan de Vismarktstraat bedreigde.

Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, inrijden van gesloten verklaring en bezit van softdrugs.

Over horecatoezicht

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Drie bestuurders rijbewijs kwijt bij grote alcoholcontrole

BREDA: Bij een alcoholcontrole op de Loevesteinstraat zijn zaterdagavond en nacht negen bestuurders aangehouden. Drie van hen konden ook hun rijbewijs inleveren. Ook de Belastingdienst was bij deze controle betrokken en vorderde achterstallig betalingen. De controle werd uitgevoerd door het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West Brabant in samenwerking met het politieteam Breda Zuid-Oost. De controle duurde van 20.30 tot 03.00 uur.

In totaal hebben 882 bestuurders een blaastest afgelegd waarbij 9 bestuurders werden aangehouden. Na ademanalyse bleken zij een uitslag te hebben van 360, 400, 495, 515, 665, 680 en 870 ug/l terwijl voor hen de wettelijke grens op 220 ug/l is gesteld. Vanaf 570 ug/l is de politie verplicht het rijbewijs in te vorderen zodat drie bestuurders dit ter plaatse konden inleveren. Twee beginnend bestuurders bliezen respectievelijk 175 en 245 ug/l terwijl voor hen een wettelijke limiet geldt van 88 ug/l. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn na verhoor met een rijverbod heengezonden.

Bij deze controle was ook de Belastingdienst aanwezig. In totaal werd voor bijnan 2500 euro aan achterstallige betalingen geïnd. Ook werden twee personenautos in beslag genomen.

De politie had bij deze controle een digitale kentekenlezer ingezet die 1522 voertuigen scande en 9 hits opleverde. Deze bestuurders hadden boetes openstaan welke ter plaatse zijn voldaan. Naast deze feiten bekeurde de politie nog 3 x voor de niet juiste lichtdoorlaatbaarheid van autoruiten, 1x rijden door rood verkeerslicht, 1 x rijden zonder verlichting en 1 x overschrijding maximumsnelheid.

BREDA: Op de Doornboslaan werd zaterdagmiddag kort na 17.30 uur een 59-jarige automobilist uit Breda aangehouden. Hij was betrokken bij een verkeersongeval en reed op de verkeerde weghelft tegen een andere auto aan. De man blies vervolgens 840 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en na verhoor kon hij gaan. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 63-jarige Bredanaar werd zaterdagavond tegen 20.30 uur aangehouden op de Ulvenhoutselaan. Hij blies 430 ug/l en kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Op de Beverweg werd zondagmorgen rond 02.00 uur een 45-jarige Bredanaar aangehouden. Hij blies 840 ug/ en kon dus zijn rijbewijs overhandigen.

Een 19-jarige Bredanaar is rond 04.00 uur op de Academiesingel aangehouden na een melding dat een man versuft in de parkeervak stond met zijn auto. Hoewel agenten zagen dat de man duidelijk onder invloed van alcohol was, is niet avst komen te staan in welke mate dat was. De man weigerde een blaastest te doen en ook wilde hij niet meewerken aan een bloedproef. Daarop werd zijn rijbewijs ingenomen. Het weigeren van een bloedproef wordt door Justitie doorgaans zwaar bestraft.

ULVENHOUT: Rond 03.00 uur werd op de Chaamseweg een 44-jarige automobilist uit Chaam aangehouden door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Het rijgedrag van de man viel hen op. De automobilist blies vervolgens 665 ug/l en ook hierbij werd het rijbewijs ingevorderd.

Bredanaar aangehouden na koperdiefstal

BREDA: Een 42-jarige Bredanaar is zaterdagmorgen rond 11.00 uur aangehouden op de Vuchstraat. Een getuige zag twee mannen die koperkabels probeerden te stelen vanaf een bouwterrein en belde de politie. Agenten konden de Bredanaar in de kraag grijpen, de tweede man werd niet aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld

Fietsendief in de kraag gepakt

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.15 uur een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden wegens fietsendiefstal. Agenten konden hem op de Karnemelkstraat aanhouden, dankzij een oplettende omwonende die een goed signalement kon doorgeven. De Bredanaar is op het bureau in verzekering gesteld.

Twee mannen zetten lastige klant hardhandig buiten café

BREDA: De politie heeft zaterdagavond kort voor 24.00 uur drie mannen aangehouden op het Van Coothplein na een melding over een vechtpartij voor een cafe. Agenten die ter plaatse kwamen, stelden een onderzoek in. Daaruit bleek dat een 50-jarige Bredanaar en een 33-jarige Gilzenaar een lastige klant van de kroeg hebben buitengezet, met het nodige geweld. Die lastige klant, een 51-jarige Bredanaar, kreeg ruzie met de kroegeigenaar over geld en vernielde een ruitje en zwaaide met een barkruk. Daarop wilden enkele klanten even orde op zaken stellen. De 51-jarige Bredanaar liep daarbij flink letsel aan het gezicht en pink op. De twee uitsmijters zijn ingesloten op het bureau.

Twee zwaargewonden bij verkeersongeval Zundert

ZUNDERT: Bij een verkeersongeval op de Stuivezandseweg is zondagmorgen rond 03.00 uur een auto met vijf inzittenden tegen een boom gebotst. De 22-jarige bestuurder uit Achtmaal en een 25-jarige man uit Zundert raakten daarbij zwaargewond. Hun exacte letsel is niet bekend. Ook een 26-jarige man uit Wernhout raakte gewond. Er kwamen drie ambulances ter plaatse om de gewonden over te brengen naar ziekenhuizen in Roosenaal en Breda. De politie onderzoekt of er alcohol in het spel was. Er is nog geprobeerd bloed af te nemen bij de bestuurder in het ziekenhuis, maar gelet op zijn zorgwekkende toestand was dat niet mogelijk. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de toedracht van het ongeval. Zover nu bekend waren er geen andere autos bij betrokken.