Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 25-11

BERGEN OP ZOOM, 25 november 2007

Dronken bestuurder rijdt zonder geldig rijbewijs

ZEVENBERGEN: Een 37-jarige automobilist uit Zevenbergschen Hoek is zaterdagmiddag kort na 15.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man stond op de Klundertseweg stil voor een groen verkeerslicht en wilde niet verder rijden. Hij had een akkefietje met een andere, naar eigen zeggen irritante automobilist. Agenten lieten de man blazen en daaruit kwam een score van 705 ug/l. Normaal is dat voldoende om het rijbewijs te moeten inleveren (vanaf 570 ug/l), maar dat document bleek eerder dit jaar al ingevorderd te zijn. Dit ook vanwege rijden onder invloed. De man reed dus zonder geldig rijbewijs. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Roosendaler aangehouden na mishandeling vriendin

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagmiddag kort na 16.30 uur een 33-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden in zijn woning in de wijk Kroeven. Een omwonende meldde een huiselijke ruzie en agenten die aan de deur kwamen, troffen een geëmotioneerde bewoonster aan. Zij verklaarde door haar vriend geslagen te zijn. De Roosendaler werd ingesloten op het bureau. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Automobilist uit Fijnaart ernstig gewond bij verkeersongeval A17

STANDAARBUITEN: Bij een verkeersongeval op de rijksweg A17 ter hoogte van Standaarbuiten is zaterdagavond rond 22.00 uur een 21-jarige man uit Fijnaart ernstig gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist in de richting van Moerdijk van de weg en sloeg over de kop. Hij werd uit de auto geslingerd en kwam terecht op de naastgelegen parallelweg. Brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp aan het slachtoffer te verlenen. De man is met spoed overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Zijn exacte verwondingen zijn niet bekend, maar zijn toestand was zorgelijk. Getuigen hebben verklaard dat de automobilist met een snelheid van circa 40 km/uur is gaan slingeren en daarbij enkele keren de vangrail raakte. Vervolgens zou hij harder zijn gaan rijden en met een snelheid van ongeveer 120 km/uur van de weg geraakt zijn. In het ziekenhuis is bloed afgenomen om te kijken of er wellicht alcohol in het spel is.
Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de exacte toedracht

Aanhouding wegens bezit XTC-pillen

ROOSENDAAL: Een 23-jarige Roosendaler is zondagmorgen rond 01.30 uur op de Markt aangehouden wegens bezit van harddrugs. Een portier van een horecagelegenheid daar had gezien dat de man enkele pillen op zak had en belde de politie. De Roosendaler is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Uit onderzoek bleek dat het drie XTC-pillen betrof.

Bergenaar (29) aangehouden na verstoren openbare orde

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmorgen een 29-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Dat gebeurde kort voor 02.30 uur op het Sint-Catharinaplein. Een politieman probeerde een opstootje te sussen en vorderde de Bergenaar te vertrekken. Dat deed hij, ondanks herhaaldelijke verzoeken niet, zodat hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, zodat de agenten genoodzaakt waren geweld toe te passen om de verdachte onder controle te brengen. Na een nachtje op het bureau is de man zondag weer heengezonden, met een bekeuring.

Dakloze man in ziekenhuis aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Een 29-jarige dakloze man, afkomstig uit Anderlecht (België) is zondagmorgen rond 10.30 uur aangehouden bij een ziekenhuis aan het Boerhaaveplein wegens huisvredebreuk. De man wilde kennelijk onderdak zoeken. De afgelopen week is hij als diverse malen binnen geweest, maar telkens weggestuurd. Nu werd hij ontdekt door een beveiliger in een voor publiek gesloten afdeling. Na verhoor is de man heengezonden, met een bekeuring voor huisvredebreuk en eentje voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs.