Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 en 25 november 2007

Man belaagt vrouw op parkeerplaats

Hengelo

Op vrijdag 23 november is op een parkeerplaats aan de Geerdinksweg in Hengelo een 48-jarige vrouw uit Goor belaagd door een onbekende persoon. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Op vrijdag 23 november liep omstreeks 20.30 uur een 48-jarige vrouw uit Goor op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan de Geerdinksweg in Hengelo naar haar auto. Toen ze bij haar auto stond, die ter hoogte van de oude ingang geparkeerd stond, werd ze ineens van achteren aangevallen door een onbekende man die het mogelijk voorzien had op haar tas. Er ontstond een handgemeen waarbij de 48-jarige vrouw zich hevig verzette. Door haar belager te slaan en te schoppen wist de vrouw te ontkomen. Maar op een gegeven moment komt de man in haar auto zitten. Hierdoor ontstaat er weer een vechtpartij. De vrouw uit Goor komt hierbij ten val en de onbekende man loopt vervolgens zonder buit weg in de richting van het ziekenhuis.

Het signalement van de man luidt;
- een klein manspersoon lengte tussen 1.60 en 1.70 meter
- stevig type

- donkere huidskleur

- de man droeg een oorbel in het rechteroor
- droeg een jack en een trainingsbroek

Getuigen die het voorval hebben zien gebeuren of mensen die informatie hebben over de mogelijke dader kunnen contact op nemen met de politie in Hengelo via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 080-7000. (07-152137)

Meisjes proberen vrouw te beroven

Oldenzaal

Een 83-jarige vrouw uit Oldenzaal is op vrijdag 23 november door twee meisjes belaagd op de Titus Brandsmastraat in Oldenzaal. De politie zoekt getuigen.

Op vrijdag 23 november omstreeks 16.15 uur liep een 83-jarige vrouw uit Oldenzaal in een tunneltje bij de Gammelkersstraat in Oldenzaal. In het tunneltje stonden twee meisjes toen de 83-jarige passeerde. Toen de Oldenzaalse vervolgens uit de tunnel kwam en de Titus Brandsmastraat in liep, werd de vrouw ineens van achter belaagd door de twee meisjes die vervolgens haar tas opensneden. De 83-jarige schreeuwde om hulp richting een passerende fietser. De meisjes renden er vervolgens zonder buit vandoor. De hevig geschrokken 83-jarige weet alleen dat het gaat om twee tienermeisjes. De politie vraagt getuigen, en met name de passerende fietser, om contact op te nemen met de politie in Oldenzaal via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-151797)

Rijbewijzen ingevorderd

Aadorp / Nijverdal / Enschede

Op vrijdag 23 november hield de politie omstreeks 18.30 uur een 34-jarige automobilist uit het Poolse Warschau op de bedrijvenparksingel in Aadorp aan wegens het rijden onder invloed. Hij blies 2,7 promille tijdens de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op vrijdag 23 november hield de politie omstreeks 23.30 uur een 21-jarige automobilist uit Rijssen op de Rudolf Dieselstraat in Nijverdal aan wegens het rijden onder invloed. Hij blies 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

En op zaterdag 24 november werd even na middernacht een 32-jarige automobilist uit Enschede op de Wethouder Gerbertstraat in Enschede aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies 1,4 promille tijdens de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-152096 / 07-152189 / 07-152194)

Verdachte vernielingen aangehouden

Enschede

De politie in Enschede heeft op zaterdagavond 24 november een 71-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van meerdere auto's aan de Parallelweg in Enschede op zaterdagochtend 24 november.

Op zaterdag 24 november deed de politie een getuigen oproep naar aanleiding van vernieling van meerdere auto's aan de Parallelweg in Enschede. Na een onderzoek hield de politie die dag omstreeks 19.30 uur een 71-jarige man in zijn woning aan de Parallelweg in Enschede aan. De 71-jarige, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij was geestelijk in de war en is hulpbehoevend. De politie heeft contact gelegd met de geestelijke gezondheidszorg.

Onderstaand het persbericht zoals deze op zaterdag 24 november verstuurd werd

Dertig auto's vernield, politie zoekt getuigen Enschede

In de vroege ochtend van zaterdag 24 november 2007 zijn aan de Parallelweg in Enschede dertig auto's vernield. De auto's stonden geparkeerd op de parkeerplaats van een seniorencomplex aan de spoorzijde. Politie constateerde dat aan alle auto's vernielingen zijn aangebracht. In de meeste gevallen gaat het om spiegels, lampen en ruitenwissers. Ook waren er in de centrale ontspanningsruimte vernielingen gepleegd. Zo heeft men het laken van een biljarttafel, bloempotten en een kapstok beschadigd. De politie is een onderzoek gestart en is bezig ter plaatse bij de bewoners van de seniorencomplex aangiftes op te nemen. De politie in Enschede wil in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien hebben. Dit kan via 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

Overvaller op snackbar aangehouden

Oldenzaal

Een 26-jarige man uit Warnsveld is op zaterdag 24 november aangehouden wegens een overval op een snackbar aan de Lyceumstraat in Oldenzaal.

Op zaterdag 24 november kreeg de politie omstreeks 19.30 uur een melding dat er in een snackbar aan de Lyceumstraat in Oldenzaal een overval gaande zou zijn. Ter plaatse trof de politie op straat voor de snackbar een man liggend op straat aan die door een andere man in bedwang werd gehouden. Het bleek naar later bekend werd te gaan om een 26-jarige man uit Warnsveld. Hij was omstreeks 19.15 uur de eetgelegenheid binnengegaan en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld van de 23-jarige medewerkster uit Oldenzaal. Toen haar vader, een 45-jarige Oldenzaler zag dat zijn dochter bedreigd werd, greep hij in en probeerde de overvaller te overmeesteren. Er ontstond een worsteling in de cafetaria waarbij over en weer de nodige klappen werden uitgedeeld. Toen de overvaller probeerde de snackbar uit te vluchten werd hij opnieuw buiten overmeesterd en in bedwang gehouden door de 45-jarige en zijn 23-jarige zoon. De 23-jarige zoon werd hierbij gebeten door de 26-jarige die zelf een gebroken pols opliep. De politie heeft de 26-jarige man uit Warnsveld vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-152525)

Politie houdt overvaller aan

Almelo

De politie heeft op zaterdag 24 november een 24-jarige man uit Almelo aangehouden voor het plegen van een overval die avond op een snackbar aan de Bornerbroeksestraat in Almelo.

Op zaterdag 24 november kreeg de politie omstreeks 21.30 uur een melding dat er een overval was gepleegd op een snackbar aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Een man had een 40-jarige medewerkster met een mes bedreigd en geld geëist. Met enkele honderden euro's vluchtte de man uit de snackbar. De politie die snel ter plaatse was zocht onmiddellijk de omgeving af en hield een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, aan op de Rembrandtlaan in Almelo. De verdachte, een 24-jarige Almeloër werd meegenomen naar het politie bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-152567)

Man opgenomen in ziekenhuis na mishandeling

Almelo

De politie heeft op zaterdag 24 november een 36-jarige man uit Almelo aangehouden wegens mishandeling van een 45-jarige plaatsgenoot. Deze 45-jarige moest met een onbekend letsel worden opgenomen in het ziekenhuis in Almelo.

Op zaterdag 24 november kreeg de politie omstreeks 22.00 uur een melding dat er een vechtpartij zou zijn aan de Resedastraat in Almelo. Ter plaatse trof de politie achter een woning aan de Resedastraat een man, een 45-jarige Almeloër, gewond liggend op de grond aan. Niet lang nadat de politie ter plaatse was meldde zich een 36-jarige man uit Almelo. Hij vertelde dat er in de woning, waar op dat moment een feest gaande was, tussen beide een woordenwisseling was geweest waarbij hij de 45-jarige een vuistslag had gegeven. De 36-jarige werd aangehouden wegens mishandeling en de 45-jarige werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Voor verder onderzoek is de 36-jarige Almeloër in verzekering gesteld. (07-152566)

Politie houdt man aan voor beroving taxichauffeur

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede is op zondag 25 november aangehouden door de politie. Hij beroofde om 00.15 uur een taxichauffeur aan de Posten in Enschede.

Op zondag 25 november kreeg de politie omstreeks 00.15 uur een melding dat een 28-jarige taxichauffeur uit Enschede was beroofd van zijn geld. De 28-jarige chauffeur bracht omstreek 00.15 uur een klant naar een adres aan de Posten in Enschede. Eenmaal aangekomen bij De Posten wilde de chauffeur de rit afrekenen. Toen de 28-jarige taxichauffeur het wisselgeld terug wilde geven aan de man bedreigde deze hem met een mes en een voorwerp gelijkend op een wapen. Met enkele honderden euro's buit rende de man vervolgens hard weg. De politie stelde een onderzoek in en hield omstreeks 06.00 uur diezelfde dag in overleg met de Officier van Justitie een 26-jarige Enschedeër aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De 26-jarige werd opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-152605)

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Enschede

De politie heeft op zaterdag 24 november een 51-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. Zij pleegde diefstal uit een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede.

Op zaterdag 24 november kreeg de politie omstreeks 14.00 uur een melding dat er in een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede diefstal was gepleegd. Een winkelmedewerker zag dat een vrouw een cosmeticaproduct in haar tas stopte en zonder af te rekenen de winkel verliet. De politie hield aan de hand van een opgegeven signalement aan de Heurne in Enschede de vrouw, een 51-jarige Enschedese aan. De vrouw, die veelpleger is, werd meegenomen naar het politiebureau waar ze voor verder onderzoek in verzekering werd gesteld. (07-152412)

Jongen veroorzaakt ongeval

Enschede

De politie heeft op zaterdag 24 november een 12-jarige Enschedeër aangehouden. Hij veroorzaakte als bestuurder van een auto op de kruising Wethouder Beverstraat / Zuiderval een aanrijding.

Op zaterdag 24 november kreeg de politie omstreeks 17.30 uur een melding van een aanrijding op de kruising Wethouder Beverstraat / Zuiderval in Enschede. De jongen had met een hoge snelheid over de Wethouder Beverstraat gereden in de richting van de kruising met de Zuiderval. Op de kruising negeerde hij het rode verkeerslicht en veroorzaakte een aanrijding met een 35-jarige automobilist uit Enschede die van rechts kwam en op de Zuiderval in de richting van de N35 reed. Na de aanrijding schoot de veroorzaker door en kwam tegen een hekwerk tot stilstand. De politie die ter plaatse kwam trof twee mannen bij de auto aan. Deze vertelden dat de minderjarige, een 12-jarige Enschedeër die in de auto van zijn vader reed, was weggerend na het ongeval. De politie stelde een onderzoek in en hield omstreeks 21.00 uur de 12-jarige in zijn woning in Enschede aan. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld in afwachting van een beslissing van Justitie. De auto waarin de 12-jarige reed staat op naam van zijn vader. De politie onderzoekt nog hoe de 12-jarige de auto heeft meegenomen. De 35-jarige automobilist die bij de aanrijding betrokken raakte, raakte slechts licht gewond en werd ter plaatse door ambulance personeel nagekeken. (07-152507)