Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 25-11

TILBURG, 25 november 2007

Dongenaar (18) rijdt dronken tegen lichtmast

TILBURG: Drie mannen uit Dongen (18, 19 en 24 jaar) zijn zondagmorgen rond 01.30 uur aangehouden op de Fabriekstraat. Kort daarvoor was de auto van de 18-jarige bestuurder tegen een lichtmast op de Ringbaan-West gereden. Een getuige zag dat gebeuren en merkte dat het drietal uit de auto stapte en wegrende. Agenten konden het drietal even later achterhalen. De 18-jarige bleek onder invloed van alcohol; hij blies op het bureau 445 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder maximaal 88 ug/l is toegestaan. Bij deze categorie bestuurders wordt het rijbewijs vanaf 350 ug/l ingenomen en dus kon de man zijn papiertje overhandigen. Na verhoor kon het drietal gaan; de 18-jarige Dongenaar kreeg een proces-verbaal mee.

Beschonken automobilisten aangehouden

TILBURG: Een 39-jarige automobilist uit Oisterwijk is zondagmorgen kort voor 02.00 uur aangehouden op de Blaakweg wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies 610 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingehouden, dus dat kon de Oisterwijker direct overhandigen. De man had zijn tienjarige dochter ook in de auto zitten.

TILBURG: Rond 04.50 uur zondagmorgen werd op de Burgemeester Letschertweg een 19-jarige Oisterwijkse aangehouden. Deze beginnende bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) blies 445 ug/l, terwijl voor haar maximaal 88 ug/l is toegestaan. Ook kon ze haar rijbewijs inleveren. De vrouw was met haar auto in een sloot beland, naar eigen zeggen door vermoeidheid. De auto moest getakeld worden.

Volop werk tijdens horecadienst Tilburg

BREDA: Het horecatoezicht in het centrum van Tilburg in de nacht van zaterdag op zondag was zonder meer druk te noemen. Er werden elf aanhoudingen verricht.

In de Veemarktstraat werden rond 03.00 uur drie Polen (22, 22 en 25 jaar) aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Ze waren betrokken bij een vechtpartij op de Heuvelring waarbij ook een mes getrokken zou zijn. Een 27-jarige Pool deed aangifte van bedreiging en mishandeling.

Een 27-jarige Pool werd aangehouden, omdat hij probeerde een deur van een kroeg aan de Heuvelring te vernielen. Op diezelfde Heuvelring werd een 30-jarige Pool aangehouden, omdat hij bij een bekeuring voor wildplassen geen ID-kaart kon laten zien.

Op het Piusplein zijn bij een opstootje voor een café drie mannen (18, 19 en 19 jaar) uit Drunen aangehouden. De 18-jarige jongen werd gevorderd te vertrekken, zijn twee vrienden trapten tegen terrasmeubilair. Een 18-jarige jongen uit Hilvarenbeek werd aangehouden wegens het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Tilburg. Dat gebeurde ook op het Piusplein. Ook daar zagen omstanders een 18-jarige Tilburger met een vlindermes zwaaien. Zij informeerden agenten, zodat die de man in de kraag konden pakken.

Op de Spoorlaan werd 19-jarige Tilburger aangehouden, omdat hij niet wilde vertrekken. Hij was naar eigen zeggen in elkaar geslagen en stelde zich erg recalcitrant naar agenten op.

Er werden tijdens het horecatoezicht 10 bekeuringen uitgeschreven, wegens wildplassen, geen ID-kaart, zonder helm rijden, geen bromfietscertificaat en foutief parkeren.

Tilburger gaat door het lint en mishandelt zijn ouders

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen kort voor 02.00 uur een 30-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde op de Generaal Smutslaan. De man verklaarde zijn ouders te hebben mishandeld en bovendien hun auto te hebben vernield. Hij ging naar eigen zeggen door het lint in een ruzie met zijn ouders over conflicten in het verleden. De Tilburger is meegenomen naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul