Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 25-11

OOSTERHOUT NB, 25 november 2007

Slachtoffer verkeersongeval Molenschot overleden

MOLENSCHOT: De 57-jarige automobilist uit Rijen die zaterdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg, is zaterdagavond bezweken aan zijn verwondingen in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Zoals gemeld reed de man rond 07.30 uur door onbekende oorzaak in volle vaart achterop een shovel, bestuurd door een 49-jarige Dongenaar, die in de richting Breda reed. De personenauto vloog direct na de botsing gedeeltelijk in brand, maar dat kon geblust worden door omstanders. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de toedracht van het ongeval.

Jeugdige graffitispuiter aangehouden

WAALWIJK: Een 15-jarige jongen uit Waalwijk is zaterdagavond rond 21.30 uur aangehouden op het Bloemenoordplein. Een getuige meldde dat vier jongeren over straat liepen en met spuitbussen verf in de weer waren. Agenten die ter plaatse kwamen, stelden een onderzoek in en daaruit bleek dat de jongen de muur van een basisschool aan De Coubertinlaan had verfraaid. De drie andere jongens bleken daarin geen aandeel te hebben. Uit het verhoor van de verdachte kwam naar voren dat er nog meer locaties in Waalwijk zijn beklad met grafitti. De politie onderzoekt dat. De 15-jarige jongen mag zich binnenkort melden bij bureau HALT.

Bestuurders onder invloed aangehouden

SLEEUWIJK: Op de Hoekeinde is zaterdagavond kort voor 22.30 uur een 27-jarige automobilist uit Werkendam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Het verkeersgedrag van de man viel surveillerende agenten op. Zij hielden de Werkendammer staande en uit de daaropvolgende blaastest kwam een A van alarm. Daarop is de automobilist aangehouden en op het bureau resulteerde de ademanalyse in een score van 395 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Na verhoor kon de verdachte weer gaan, met een bekeuring en een rijverbod van 3 uur.

RAAMSDONKSVEER: Een 33-jarige automobilist uit Raamsdonksveer is zondagmorgen kort voor 02.00 uur op het Schoolpad aangehouden. Agenten zagen de man in zijn auto langzaam over de Grote Markt rijden, met een man die aan de bestuurderszijde hing. Na enige tijd viel die er af en toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie nabij was, ging hij er snel vandoor. Na een korte achtervolging kon de 33-jarige man in het Schoolpad achterhaald worden. Hij werd direct meegenomen naar het bureau, hij blies daar 995 ug/l. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Na verhoor kon de man weer gaan; hij zal zich later moeten verantwoorden voor zijn actie. Hij verklaarde dat de man die aan de auto hing een vriend was die wilde voorkomen dat hij ging autorijden met zoveel alcohol op.

Meisje (15) rijdt auto van vader in de prak

HULTEN: De politie heeft op de Rijksweg in Hulten zaterdagavond rond 23.30 uur een 15-jarig meisje uit Vosselaar (België) aangehouden. Het meisje nam eerder op de avond de auto van haar vader mee en was met een vriendin een stukje gaan rijden. Op enig moment raakten de meisjes verdwaald en kwamen waarschijnlijk op de Tilburgseweg/Rijksweg bij Breda-Noord terecht. Daar riepen ze de hulp in van twee jongens die hen aanboden om achter hen aan te rijden, op zo weer terug naar de regio Turnhout te kunnen gaan. Vervolgens ging het fout toen dat tweetal rechtsaf sloeg en het meisje de bocht verkeerd inschatte en van de weg raakte. Met als gevolg een kapotte auto en een vernielde lichtmast. De twee Belgische meisjes zijn overgedragen aan hun ouders; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na huiselijk geweld

SPRANG-CAPELLE: Een 46-jarige inwoner van Sprang-Capelle is zondagmorgen kort voor 03.00 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vrouw deed aangifte van mishandeling, nadat ze een flinke klap van haar man had gekregen. Een zoon die wilde ingrijpen, kreeg ook enkele tikken. De vrouw heeft verklaard al langer mishandels te worden door de man. Hij is ingesloten op het bureau.

Twee mannen aangehouden na verstoring openbare orde

OOSTERHOUT: Rond 04.00 uur zondagmorgen zijn een 21-jarige Oosterhouter en een evenoude inwoner van Breda aangehouden op de Klappeijstraat wegens het verstoren van de openbare orde. Ter plaatse was een opstootje aan de gang en om de zaak onder controle te kunnen brengen, vroegen agenten herhaaldelijk of de twee wilden doorlopen. Toen ze dat niet wilde doen en zich hinderlijk opstelden, werden ze aangehouden. Na verhoor kon het tweetal weer gaan, proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul