Politie Midden- en West Brabant

Drie jongeren ernstig gewond bij verkeersongevallen West-Brabant

OOSTERHOUT NB, 25 november 2007

Drie jongeren ernstig gewond bij verkeersongevallen West-Brabant

STANDAARBUITEN/ZUNDERT: Bij twee ernstige verkeersongevallen in West-Brabant zijn zaterdagavond en -nacht drie jongeren zwaargewond geraakt. In beide gevallen ging het om eenzijdige ongevallen.

STANDAARBUITEN: Bij een verkeersongeval op de rijksweg A17 ter hoogte van Standaarbuiten is zaterdagavond rond 22.00 uur een 21-jarige man uit Fijnaart ernstig gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist in de richting van Moerdijk van de weg en sloeg over de kop. Hij werd uit de auto geslingerd en kwam terecht op de naastgelegen parallelweg. Brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp aan het slachtoffer te verlenen. De man is met spoed overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Zijn exacte verwondingen zijn niet bekend, maar zijn toestand was zorgelijk. Getuigen hebben verklaard dat de automobilist met een snelheid van circa 40 km/uur is gaan slingeren en daarbij enkele keren de vangrail raakte. Vervolgens zou hij harder zijn gaan rijden en met een snelheid van ongeveer 120 km/uur van de weg geraakt zijn. In het ziekenhuis is bloed afgenomen om te kijken of er wellicht alcohol in het spel is.
Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de exacte toedracht.

ZUNDERT: Bij een verkeersongeval op de Stuivezandseweg is zondagmorgen rond 03.00 uur een auto met vijf inzittenden tegen een boom gebotst. De 22-jarige bestuurder uit Achtmaal en een 25-jarige man uit Zundert raakten daarbij zwaargewond. Hun exacte letsel is niet bekend. Ook een 26-jarige man uit Wernhout raakte gewond. Er kwamen drie ambulances ter plaatse om de gewonden over te brengen naar ziekenhuizen in Roosenaal en Breda. De politie onderzoekt of er alcohol in het spel was. Er is nog geprobeerd bloed af te nemen bij de bestuurder in het ziekenhuis, maar gelet op zijn zorgwekkende toestand was dat niet mogelijk. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de toedracht van het ongeval. Zover nu bekend waren er geen andere autos bij betrokken.