Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Politieberichten Achterhoek

Hengelo (Gld.) - Bromfietser met teveel drank op bekeurd

Een 47-jarige bromfietser uit Zelhem bleek in de nacht van zaterdag op zondag 25 november op de Aaltenseweg in Hengelo (Gld.) onder invloed van alcohol. De man slingerde over de weg en negeerde het stopteken van de politie.

De man trok rond 01.05 uur de aandacht van surveillerende agenten. Hij probeerde de politie vervolgens af te schudden. Na een korte achtervolging kon de politie hem aanhouden. Op het politiebureau blies de man 1,7 promille. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Doetinchem - Betrapt bij poging tot fietsendiefstal

Een 17-jarige jongen uit Doetinchem werd in de nacht van zaterdag op zondag 25 november kort na 4.00 uur betrapt door twee stadswachten bij een poging tot het stelen van een fiets.

Bij terugkeer met de Discobus van de Radstake op station De Huet in Doetinchem had de jongeman geen zin om naar huis te lopen en ging op zoek naar een fiets waardoor hij snel naar huis kon. Twee stadswachten betrapten hem hierbij en droegen hem over aan de politie. Hij wordt verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Doetinchem - Bedreiging met gasalarmpistool

De politie heeft in de nacht van 24 op 25 november rond 00.30 uur drie mannen in een auto aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen van een automobilist bij een restaurant aan de Ettenseweg in Doetinchem.

De automobilist werd gesneden door de drie mannen in hun auto, en vervolgens werd hij door een van de mannen bedreigd met, naar later bleek, een gasalarmpistool. Hierop is de bedreigde man hard weggereden en heeft hij het alarmnummer gebeld. De politie kon de drie mannen in de andere auto snel aanhouden. Onmiddellijk na zijn aanhouding gaf de verdachte toe dat hij de eigenaar was van het alarmpistool en dat de overige verdachten niks met de zaak te maken hebben. De man is in verband met het onderzoek ingesloten.

Aalten - Snelheidscontrole

De politie heeft in het kader van de verkeersveiligheid vrijdag 23 november extra snelheidscontroles gehouden op de N313 tussen Aalten en Lichtenvoorde. Hierbij is 6 maal een snelheidsovertreding vastgesteld, variërend tussen de 20 en 35 kilometer. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Einde berichten
---

---- --