Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Politieberichten Veluwe

Ermelo - Drank op, rijbewijs kwijt

Een 61-jarige automobilist uit Ermelo bleek zaterdag 24 november met drank op achter het stuur te zitten toen hij op de Spechtstraat in Ermelo tegen een geparkeerde auto botste. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

De politie kreeg rond 19.50 de melding van het incident binnen. De verplichte blaastest na een botsing (botsen is blazen) wees bij de Ermeloër het gebruik van alcohol uit, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees een ademanalysetest een promillage van 2.0 uit, waarop de politie het rijbewijs van de man heeft ingenomen.

Harderwijk - Rijbewijs kwijt na alcoholgebruik

De politie heeft zaterdag 24 november het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Kampen ingevorderd, omdat hij met drank op aan het verkeer heeft deelgenomen.

De politie werd omstreeks 22.45 uur door een oplettende weggebruiker geïnformeerd dat er op de A28 ter hoogte van Harderwijk mogelijk iemand met drank op achter het stuur zou zitten. Hij zou door zijn rijgedrag het overige verkeer in gevaar brengen. De Kampenaar parkeerde zijn auto korte tijd later bij een tankshop langs de snelweg, stapte uit en verstopte zich onder een vrachtwagen. Agenten waren inmiddels ter plaatse en zagen een en ander gebeuren. Zij plukten de man onder de vrachtwagen vandaan en hielden hem aan, omdat ze alcohol roken. Op het bureau resulteerde de ademanalysetest in een promillage van 1.9. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Einde berichten


---

---- --