Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Politieberichten Apeldoorn

Apeldoorn - Beschonken bestuurder

De politie heeft zaterdagavond 24 november een 69-jarige man uit Apeldoorn op de Loolaan in Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man werd rond 17.30 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op het bureau blies hij 1,27 promille. De man had net een paar weken zijn rijbewijs terug, dat was ingenomen wegens een eerdere overtreding. Hij hoefde in dit geval zijn rijbewijs niet in te leveren, maar tegen hem wordt door de politie wel proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Beginnend bestuurder dronken achter het stuur

In de nacht van zaterdag op zondag 25 november heeft de politie een 36-jarige man uit Deventer op de parkeerplaats De Brink langs de A50 (rijrichting Arnhem) aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man tijdens hun surveillance zonder verlichting op de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn rijden. De bestuurder slingerde over de rijbaan, gaf geen richting aan, overschreed de maximum toegestane snelheid (50 km/u) met 10 km/u en negeerde het stopteken van de politie. Uiteindelijk kon de man op de parkeerplaats langs de A50 worden aangehouden. Een blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau verzette de man zich zodanig, dat een ruit van de politiebus sneuvelde. Op het politiebureau blies de man een promillage van 1,38. Betrokkene is een beginnend bestuurder. Voor deze categorie is slechts 0.2 promille toegestaan. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd.

Apeldoorn - Wildplasser zonder identiteitsbewijs

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 25 november in de Hofstraat in Apeldoorn een 33-jarige man uit Klarenbeek tweemaal bekeurd.

Agenten zagen een man tegen een winkel in de Hofstraat staan plassen en spraken hem hierop aan. De man kon geen identiteitsbewijs tonen, en kreeg daarom een bon voor wildplassen en een bon voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Einde berichten
---

---- --