Ingezonden persbericht


CORRECTIE PERSBERICHT - PERSBERICHT -

Sint Nicolaasprogramma tijdens 'Hoorn op Zondag'

De koopzondagen van 25 november en 2 december staan helemaal in het teken van Sint-Nicolaas. Veel Zwarte Pieten bezoeken deze dagen de binnenstad van Hoorn om deze op z'n kop te zetten en zij zorgen voor extra gezelligheid voor jong en oud. Daarnaast wordt er op zondag 25 november een grote en gevarieerde markt georganiseerd. Deze markt vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur en biedt de perfecte gelegenheid om weer eens ouderwets te gaan shoppen.

Gezellig winkelen

Al jaren worden deze "aangeklede" koopzondagen in de Hoornse binnenstad georganiseerd. Deze dagen wordt de binnenstad zeer druk bezocht en vrijwel alle winkels openen dan ook hun deuren. Een uitgelezen moment om lekker ontspannen een dagje te winkelen en te genieten van divers entertainment.

Entertainment
Deze Koopzondagen vragen om extra entertainment en hier is dan ook gehoor aan gegeven. Zo stuurt Sint-Nicolaas op beide koopzondagen zijn komische "Iet Piet Waai Weg-band" met een breed muzikaal repertoire waarin natuurlijk alle bekende sinterklaasliedjes zijn opgenomen. Dit is de mafste Pietenband van Nederland! Daarnaast zijn er Zwarte Pieten die rijkelijk strooigoed uitdelen en de kinderen vermaken met hun stuntelige grappen. Naast de winkels die open zijn en de vele Zwarte Pieten is er op 25 november dus ook nog de grote en gezellige markt, deze is uitzonderlijk gevarieerd en daarom meer dan een bezoek waard!

Extra koopavonden zijn tijdens de Sinterklaasperiode gepland op; vrijdag 30 november,
maandag 3 december en
dinsdag 4 december.

25 november Blues en Jazzfestival Roode Steen
Vereniging Horeca Roode Steen ondersteunt de Koopzondag van 25 november muzikaal door het Blues&Jazz Festival te presenteren. Eigen werk en talloze klassiekers klinken in diverse cafés op de Roode Steen. Big Bo, The Veldman Brothers, Panna en Mocambo Bleus zijn enkele namen die energieke jazz en dampende bleus ten gehore gaan brengen. De bands swingen de pannen van het dak, hebben inmiddels menig blueshart gestolen en zijn allen topmuzikanten van het eerste uur. Het festival start om 16.00 uur en de toegang is geheel gratis!

Parkeren

Er is in Hoorn voldoende parkeergelegenheid op loopafstand van het centrum. Parkeren in de parkeergarages 't Jeudje en het Park kost E 1,- per uur maar een dagkaart kost nog maar E 5,-! Parkeren in de garage van het Westfries Gasthuis, het Transferium, de RAC-locatie aan de J. Messchaertstraat en het Pelmolenpad kost slechts E 2,- per dag. Gratis parkeren kan op de Nieuwe Wal (bij de brandweerkazerne).

De Factorij 16

1689 AL Zwaag

T 0229-214924

F 0229-247779

www.vansoelen.nl

www.vansoelenmarkten.nl

www.stichtinghetpaard.nl


---- --