Ingezonden persbericht


Wijnen

zondag 25 november & 26 november 2007

Op zondag 25 en maandag 26 november a.s. zal de volgende wijnveiling worden georganiseerd. Vijf jaar geleden werd de eerste wijnveiling gehouden, welke sindsdien met behulp van wijnexperts Karel de Graaf en Frank Jacobs iedere keer in kwaliteit is gestegen.

Een introductie:

Karel de Graaf is nu ruim 30 jaar met wijn bezig. Hij bouwde een schat aan wijnervaring op: eerst als liefhebber, daarna als wijnschrijver/uitgever en sinds 1992 als gespecialiseerd wijnhandelaar: namelijk als agent in Bourgogne-wijnen. Hij komt al sinds 1979 in de Bourgogne en wordt gezien als één van Nederlands grootste Bourgogne-kenners. Sinds 1993 bezit hij -als enige Nederlander- een eigen wijngaard in Meursault.

Hij zette hij in de jaren tachtig het wijntijdschrift Proefschrift op de rails en in 1988 richtte hij het nog steeds toonaangevende wijntijdschrift Perswijn op. Ook schreef hij enige jaren voor VT-Wonen. Als oud-docent economie geeft hij nu les in wijnbouw en vinificatie aan diverse wijn- en sommeliers-opleidingen. Verder heeft hij in Jerez de la Frontera een opleiding tot sherry-docent gevolgd. Hij is -net als Frank Jacobs- vanaf voorjaar 2003 betrokken bij de Wijnafdeling van Amsterdam Auctioneers Glerum.

Frank Jacobs is, in verschillende functies, inmiddels meer dan 30 jaar actief in de wijnwereld. Hij is ondermeer wijnjournalist en in die hoedanigheid al ruim 15 jaar redactielid van het blad Perswijn. Daarnaast verschenen in de loop der jaren van zijn hand vele artikelen over wijn in diverse andere tijdschriften en kranten. In 2006 schreef hij ­ samen met Gert Crum ­ het boek Wijn en bewaren -Van trapkast tot wijnkelder.

Ook is hij stafdocent 'analytisch proeven' aan de vinologenopleiding van De Wijnacademie en was hij jarenlang docent vinologie aan de Hogere Hotelschool Den Haag. Als wijnproever en jurylid had hij zitting in een groot aantal (inter)nationale panels.

Hij verricht zijn werkzaamheden vanuit zijn wijnadviesbureau Wine PEP Talk en is sinds

De veiling:

Deze veiling zal van start gaan met een zeer gevarieerde rubriek Bourgogne, waarvan de meeste gemaakt door zeer bekende producenten.

De rubriek Bordeauxwijnen is deze keer bijzonder groot en bestaat met name uit geklasseerde wijnen. Voor de 'geïnteresseerde proever' zijn ook enkele verzamellots opgenomen waarin diverse jaargangen of wijnhuizen vertegenwoordigd zijn.

Overige Franse wijnen zijn afkomstig uit o.a. Elzas, Rhône, Champagne, Provence, Loire en Languedoc.

Binnen de overige Oude Wereldwijnen is Spanje deze keer sterk vertegenwoordigd, maar ook landen als Italië, Portugal, Oostenrijk, Hongarije en Duitsland komen aan bod.

De Nieuwe Wereld is vertegenwoordigd door wijnen uit de VS, Chili, Zuid-Afrika en Australië.

De veiling zal worden afgesloten met een prachtig aanbod Port en enkele destillaten.

Voorafgaand aan de veiling op zondag zal het mogelijk zijn een selectie van de aangeboden wijnen te proeven.

De catalogus zal binnenkort online in te zien, maar uiteraard zenden wij U deze ook graag per post.

Indien U deze wenst te ontvangen, kunt U contact opnemen met Talita Teves, tel. 020­3012956 of een e-mail sturen naar wijn@glerum.nl.

Wij hopen U op de veiling te verwelkomen!

AMSTERDAM
AUCTIONEERS
G L E R U M

Wijnveiling
Zondag 25 & maandag 26 november 2007



Ingezonden persbericht