BNN

BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 2 november 2007

Filemon op bezoek bij indianen, zwervers, bergbeklimmers, surfers en fantasten

In vijf speciale afleveringen van Try Before You Die gaat Filemon Wesselink werelden onderzoeken waarvan de deuren meestal gesloten blijven. Hij opent deze deuren en gaat naar binnen. Hij wil zelf ervaren hoe het is om een deel te zijn van een gesloten wereld. Wie zijn deze mensen en wat bezielt ze? Wat maakt hun wereldje zo bijzonder? Vanaf zondag 25 november om 22.20 uur tot 22.50 uur zijn de avonturen van Filemon te zien bij BNN op 3.

In de eerste aflevering reist Filemon af naar een ruig gebied in het zuidelijkste puntje van Chili, Patagonië, en gaat op pad met de 'bonkige bergbeklimmers'. Patagonië heeft het meest onberekenbare klimaat ter wereld. Het weer kan in een paar uur tijd volledig omslaan in extreme regenval en ongekende storm. Niet echt een plek voor watjes dus. Met een groep locals mag Filemon voor één keer mee op een meerdaagse ijsexpeditie. Lukt het hem om de gletsjer te bedwingen?

In de overige afleveringen duikt Filemon ook nog in de werelden van de 'insectige indianen' in Brazilië, de 'zwalkende zwervers' in Amsterdam, de 'stuntende surfers' in Hawaï en de 'fanatieke fantasten' in Amerika. Pijnlijke rituelen met bijtende mieren, zwerftochten in een stadsjungle, het bedwingen van wilde golven en een verkleedpartij in een Storm Trooper pak; Filemon heeft er alles voor over om deel uit te maken van deze werelden. Maar gaan zij hem accepteren?



BNN