Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 1 november 2007

Twee extra Blockparty's in 2007

Musicon organiseert op 25 november en op 23 december twee extra Blockparty's in de Asta in Den Haag. De 34e en de 35e Blockparty sinds 2001! In April en mei van dit jaar is er al een serie van vier van deze jongerenfestivals in de Asta georganiseerd. Het aanbod van jong Haags talent en de publieksbelangstelling waren zo groot dat ertoe besloten is om dit jaar twee extra Blockparty's te organiseren.

Voor de Blockparty op 25 november zijn o.a. Salah Edin en Lloyd geboekt. Onderaan dit persbericht staat alle informatie met betrekking tot de tijden, de locatie en de rest van het programma van 25 november. Eind november zal er nog een persbericht verstuurd worden met het programma van 23 december.

De Blockparty's staan voor cultuur, creativiteit en saamhorigheid. Bij deze festivals staat de samenwerking met jongeren, die in Den Haag wonen, centraal. Hieraan wordt o.a. vorm gegeven door middel van 'de Council'.

Haagse jongeren organiseren!

De Council is een stuurgroep die door Musicon in het leven geroepen is om sleutelfiguren onder de Haagse jongeren directe invloed te geven in de organisatie van de Blockparty's. De Council bepaalt in belangrijke mate het programma en de vormgeving van de festivals. Daarnaast voeren leden van de Council verschillende taken uit met betrekking tot publiciteit en productie rond de Blockparty's en hebben zij een organisatorische of coördinerende taak op de festivals.

Haagse jongeren treden op!

Veel Haagse jongeren staan natuurlijk zelf op het podium. Het grootste deel van het programma bestaat uit muziek- en dansgroepen uit de Haagse wijken. Musicon heeft in het voortraject veel van de nieuwe artiesten door middel van cultuurworkshops op hun (debuut)optreden voorbereid. Bezoekers kunnen genieten van nieuwe groepen en jonge artiesten in allerlei disciplines, als rap, zang, dans en decorbouw. Het programma wordt compleet gemaakt met enkele professionele (bekende) artiesten.

Deze Blockparty's worden gerealiseerd dankzij de steun van Vestia Jong en de Gemeente Den Haag.

BLOCKPARTY #34

Programma:

Jong talent:

BREEZY
D CHESRON
DESTINY
DHS
ESCALLATIE
FAISSAL
KILLER
MIHRIBAN
NORTH SIDE CONNECTION
RIXX
RUSTIG

Debutanten:

PRESENTATIES RAPWORKSHOPS
PRESENTATIES STREETDANCEWORKSHOPS
PRESENTATIE BREAKDANCEWORKSHOPS

Dj's:

DJ X SAMPLE ONE
DJ IDRISS

Headliners:

URBAN ROOTS UNITED: JAZZ MEETS HIPHOP
STYLES CONFIDENTIAL
LLOYD DE MEZA
SALAH EDIN

Hosts:

MCMENEMEN
MUZAQ
GOODCHILD
KINGSIZE

Locatie: AStA Dance Theatre Spui 27 (Centrum) 2511 BL, Den Haag

Datum: Zondag 25-11-2007

Tijd: 18.00 uur tot 23.30 uur

Entree aan de deur: ¤5,-

Info: www.musicon.nl


---

(

Ingezonden persbericht