SP Tilburg


Zondag 25 november: Politiek Cafe Buskruit

18-11-2007 * De SP Tilburg heeft Buskruit uitgevonden: Op zondagmiddag 25 november vindt de eerste editie van dit politieke cafe plaats. Het programma start om 15.00 uur in Extase (Heuvelring). Met Kamerleden, zorgdirecteuren en andere vooraanstaande sprekers over de Mall, Tilburg Jongerenstad, marktwerking in de zorg en de vercommercialisering van de decembermaand en natuurlijk ook muziek en een prikkelende column.

Sadet Karabulut, lid van de Tweede Kamer voor de SP, spreekt over de armoede en vercommercialisering in de toch al dure decembermaand, waarna twee jongeren van Embrace Pink en Najeth elkaars krachten zullen meten in de jongerenquiz over 'Tilburg JongerenStad!'.

Hugo Polderman, eveneens lid van de Tweede Kamer voor de SP, zal een uiteenzetting geven over de mogelijke vestiging van een Mega Winkelmall inTilburg en de gevolgen voor natuur en milieu.

In een themadiscussie zullen Marcel Snijders en Frans Brouwers argumenten wisselen over de marktwerking in de Zorg. Snijders is adjunct-directeur van de thuiszorg organisatie ActiefZorg en Brouwers, voormalig directeur bij verzekeraar Unive, staat aan het roer van Planetree. Meer amusement is er in de vorm van een gesproken column door Zjef Naaijkens en muziek van de Nederlandse folkband Eadan. Al met al een programma met sprekers op topniveau en entertainment met stijl: een waardig begin van Buskruit!

Cafe Extase is geopend vanaf 14.45. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur en is gratis toegankelijk. www.tilburg.sp.nl/buskruit