Nederlands kampioenschap houten pijp roken


Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan organiseert het Dordtsche Pyproockers Gilde het Nederlands kampioenschap houten pijp roken

DORDRECHT, 20071108 -- Vanwege de viering van het vijfde lustrum, wordt het op 25 november zeker een bijzondere dag. Zo wordt voorafgaand aan de wedstrijd ook de nationale pijproker van het jaar bekend gemaakt. Voor de wedstrijd zelf komen mensen, leden van de diverse pijprookclubs in Nederland, vanuit het hele land naar Dordrecht, om mee te toen aan dit kampioenschap. Hoewel het een Nederlands kampioenschap is, zullen ook pijprokers uit het buitenland Dordrecht die dag weten te vinden. Ook personen die niet lid zijn van een pijprookclub zijn welkom.

Er wordt die dag gerookt met een pijp die speciaal voor het 25 jarig bestaan van het Dordtsche pyproockersgilde gefabriceerd is. Men krijgt een afgewogen hoeveelheid tabak (3 gram), twee lucifers en een houten stampertje, waarmee de tabak enigszins te beïnvloeden is. Men krijgt vijf minuten de tijd om de pijp te stoppen en 1 minuut om de pijp met de twee lucifers aan te steken. Vervolgens is het de bedoeling om de pijp zo lang mogelijk brandend te houden.

Het kampioenschap wordt gehouden in het Dolhuys. In Dordrecht een bekende, bijzondere locatie, waar een bijzondere sfeer voor deze bijzondere wedstrijddag gecreëerd zal worden.

Het Dolhuys,
Dolhuisstraat 53-55,
3311VE, Dordrecht.
25 november 2007
12:00 - Zaal open -inschrijven wedstrijd
13:30 - Huldiging nationaal pijproker van het jaar 2007
14:00 - Start wedstrijd
18:00 - Prijsuitreiking
Deelname kost 25 euro. Men houdt hier een mooie pijp aan over!

Mensen die aan deze wedstrijd willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via:
www.d-p-g.org
info@d-p-g.org
078 6164221
Voor diegenen die meer willen weten over deze wedstrijd, het pijproken in het algemeen of het Dordtsche Pijproockers Gilde in het bijzonder, is er een speciale website geopend. Deze is te bekijken op www.d-p-g.org.





Ingezonden persbericht