Timemanagement; om af te vallen


25112007, 20071116 -- Nooitmeeropdieet organiseert op zondag 25 november een workshopdag in Utrecht. Met onder andere de workshop Timemanagement voor uit en thuis. Deze workshop wordt gegeven door Denise Hulst, professional organiser en schrijver van onder andere het boek `Veel te doen, weinig tijd?'

Om goed en gezond te eten hebben we tijd en aandacht nodig, maar in deze tijd lijkt het of we altijd tijd te kort hebben. We willen een goede relatie, een leuke baan, een gezellige vriendenkring, een fijne band met onze familie, carrière maken, sporten, lekker eten, uitgaan, ontspannen, een leuke opleiding en lekker thuis zijn.
We willen het ALLEMAAL, met als gevolg dat we onszelf voorbij vliegen, overspannen worden en dit kan zelfs een burn out tot gevolg hebben. Dit gaat dus ten koste van onszelf.

Keuzes maken
De belangrijkste vraag die mensen zichzelf moeten stellen is: welke keuzes ze maken met betrekking tot de beschikbare tijd en de dingen die ze willen. Veel mensen, met name vrouwen, staan vaak voor anderen klaar, ze zijn goed in zorgen voor.... Iedereen komt een plaatsje hoger dan zijzelf, dus ze cijferen zichzelf weg. Ze komen dus ze nooit aan zichzelf toe en hebben het idee achter zichzelf aan te lopen. Wat onder andere ontevredenheid en frustratie tot gevolg heeft. Niet gek dat juist deze gevoelens maken dat men meer gaat eten.

Balans
Zowel timemanagement als gezondheid en afvallen hebben te maken met balans. Wanneer het leven in balans is, men lekker in zijn vel zit en er tijd gemaakt kan worden voor belangrijke dingen is het makkelijker een gezond eetpatroon op te bouwen en vast te houden.

Prioriteiten stellen
Er moet bepaald worden wat de prioriteiten zijn, wat voor iemand echt belangrijk is. Als dit gezondheid en gewicht is, zal men hier tijd en ruimte voor maken. Want om echt af te vallen moet men bewust worden van het eetpatroon, onderzoeken welke gewoontes iemand heeft en hoe men anders met eten om kan gaan. Maar het gaat ook om leren positief over zichzelf te zijn, meer te gaan sporten en regelmatig te ontspannen. Zaken die tijd kosten en in ons drukke leven als eerste vervallen.

Door timemanagement kan men leren om balans te vinden in het leven en te gaan voor wat men werkelijke belangrijk vindt.

Voor het hele programma en voor aanmelden: klik hier: www.nooitmeeropdieet.nl/Workshopdag.htm





Nooitmeeropdieet.nl