`Kloosterregels ook voor ons dagelijkse leven'


Wil Derkse pleit voor aandacht en gehoorzaamheid

HILVERSUM, 20071121 -- De telefoon gaat, soms tientallen keren per dag. En dan? "Als je opneemt en tijdens het gesprek aan allerlei andere zaken denkt, dán ben je ongehoorzaam", zegt Wil Derkse in de refter van het voormalig klooster Soeterbeeck in Ravenstein. Derkse -hij schreef enkele succesvolle boeken over kloosterregels voor alledag- schuift aan voor een zondags lunchgesprek.

Gehoorzaamheid is een van de regels van de Benedictijnen, een orde waar hij als niet-kloosterling bij aangesloten is. "Gehoorzaamheid heeft niets te maken met slaafs uitvoeren wat een meerdere zegt, maar juist met echte aandacht voor de ander en voor de zaken waar je mee bezig bent."

In RKK Het Klooster ook aandacht voor het jubileum van zangerscollectief `The Barbers & Bishops', dat 25 jaar geleden ontstond vanuit het Haarlems Kathedrale Koor. De groep heeft alle denkbare muziekstijlen in het repertoire, van middeleeuwse klanken, tot moderner werk van Radiohead, Elvis Costello en Eric Clapton. Komende week wordt de nieuwe cd `A Capella Remix' gepresenteerd en in RKK Het Klooster zijn enkele exemplaren te winnen. Verder de visie van de Heilige Anna, moeder van Maria, op de DNA-test van Henk Kamp, een nieuwe etappe van Het Kloosterspoor door Nederland, en een workshop creatief schrijven als voorbereiding op Kerst.

RKK Het Klooster, zondag 25 november, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.
www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht