Canon Nederland NV en Kamera-Express.nl sponsoren NL Dakar team 2008


HOOFDDORP, 20071122 -- Canon Nederland N.V.'s en Kamera-Express.nl zijn de hoofdsponsors van het Nederlandse Aprilia rally team tijdens Parijs-Dakar 2008. De Nederlandse motorcoureur Henk Knuiman zal wederom voor het Aprilia team uitkomen in deze legendarische woestijnrally, die zal plaatsvinden in januari 2008.

Kamera-Express.nl is al enkele jaren sponsor van Henk Knuiman. Vanaf januari 2008 zal ook Canon Nederland N.V. haar naam verbinden aan de sportieve prestaties van het Dakar team.

Lucas de Romijn, Country Director van Canon Consumer Imaging: "Wij zijn één van de grootste producenten in de professionele fotomarkt. En Kamera-Express.nl is één van de grootste leveranciers van onze fotoapparatuur. En omdat sportieve evenementen steeds vaker omgeven worden door tal van persfotografen, hebben we besloten om dit grootse evenement gezamenlijk te sponsoren. Naast de branding voordelen, zien we ook directe commerciële voordelen. Tegelijkertijd biedt het ons de gelegenheid om enkele schaarse en fel begeerde kaarten tijdens de finish te kunnen aanbieden aan enkele van onze trouwe klanten".

Peter Merceij, Algemeen Directeur van Kamera-Express.nl: "Wij zijn al enkele jaren de sponsor van Henk Knuiman. Henk is naast een bevlogen motorcoureur ook een fantastisch mens om mee samen te werken. Vanuit mijn passie voor motoren is deze samenwerking toevallig tijdens één van mijn vakanties ontstaan, toen ik Henk Knuiman in Spanje per ongeluk tegen het lijf liep. Voor het meereizende Kamera-Express.nl team is de veertien dagen durende race onder zware omstandigheden een fantastische periode, waarin naast diverse testen van fotoapparatuur ook schitterende plaatjes worden geschoten met de nieuwste Canon objectieven."

De voorbereidingen van de race zijn inmiddels al in volle gang.
Het sponsorcontract zal aanstaande zondag om 12 uur getekend worden in het ZOOM.theater op de ZOOM.experience beurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Zowel Canon Nederland N.V. als Kamera-Express.nl zijn groots aanwezig zijn op deze beurs.


Over Canon Nederland N.V.
In Nederland is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. De kern productgroepen van Canon Consumer Imaging zijn: digitale compact camera's, digitale spiegelreflexcamera's, camcorders, inktjet (foto)printers, photo All-in-Ones, compact photo printers, laserproducten, scanners en projectoren.
Meer informatie over Canon Nederland N.V. is te vinden op www.canon.nl


Over Henk Knuiman
Henk Knuiman is al lange tijd actief in de motorsport en heeft al vele overwinningen op zijn naam staan. Dit jaar zal hij uitkomen voor het Aprilia rally team. De afgelopen jaren heeft hij telkens een plaats weten te bemachtigen bij de eerste 15. "Het Dakar parcours is niet
voor watjes" is Henk zijn stelling. Meer informatie en actiefoto's op www.hknuiman.com


Over Kamera-Express.nl
Kamera-Express.nl is Nederlands grootste fotospeciaalzaak met 1700m2 winkelruimte. Uniek in haar concept, waardoor zij service, specialisatie en een goede prijs kunnen combineren. Het ongelooflijk grote assortiment met wel meer dan 20.000 verschillende artikelen trekt dan ook vele bezoekers in haar prachtige winkel en op haar website, waar men via postorder door heel Europa geleverd kan krijgen. Meer informatie over Kamera Express is te vinden op www.kamera-express.nl/


- Einde -





Canon Nederland N.V.