Protestantse Kerk in Nederland



Agenda

Start Engel van Hoorn

zo 25 november 2007, 19:30 uur - 22:00 uur
De Engel van Hoorn is een eigen-aardige club die op eigenzinnig wijze probeert de samenhang te bevorderen tussen kerk, cultuur en samenleving.
Hartelijk welkom bij de start op zondag 25 november 2007 met de film As it is in heaven en liederen van het koor Vivace. Aanvang 19.30 uur. Ingang in het achterste deel van de Noorderkerk (de vroegere armenkerk), aan de Veemarkt tussen nr. 21 en 23 te Hoorn

Geïnspireerd door de christelijke traditie zal de Engel van Hoorn allerlei activiteiten ontwikkelen, waardoor mensen uit verschillende sectoren van de maatschappij, zoals onderwijs, zorg, politiek, theater en film, mensen van binnen en buiten de kerk, met elkaar in contact komen. Mensen en groepen in beweging brengen en met elkaar verbinden is ons doel.

Er zijn bijeenkomsten telkens op de derde zondag van de maand (met uitzondering van de maand februari), die om 14.00 uur beginnen en om 16.00 uur worden afgesloten.

20 januari 2008 gaat het bijvoorbeeld over gezondheid. Een aantal mensen zal aan de tand gevoeld worden over de vraag wat ziek of gezond eigenlijk betekent. Maar het zal ook gaat over wat de medische wetenschap kan, wat te zeggen van de alternatieve geneeskunst, de toekomst van de geneeskunst enz.
Daarnaast zal het St.Janskoor muzikale medewerking verlenen en op een luchtige manier iets naar voren worden gebracht over het thema.

20 februari 2008 is het thema Milieu, 16 maart 2008 de Media, 20 april 2008 Politiek en het seizoen wordt afgesloten met het thema Godsdienst, waarbij een swingend koor de opmaat verzorgt en iedere bezoeker kennis kan maken met het zogenaamde speed-daten. Iedereen krijgt 5 minuten de gelegenheid om te vertellen wat hem of haar bezielt of beweeg. Het jaarthema van 2008 is: Wie moet je geloven