Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 1 november 2007

Sinterklaas in DierenPark Amersfoort

Op zondag 25 november brengt Sinterklaas van 11.00 tot 16.00 uur zijn jaarlijkse bezoek aan DierenPark Amersfoort. Na de feestelijke ontvangst rijdt hij samen met de HoofdPiet en de NavigatiePiet door het DierenPark. Alle kinderen krijgen dan de gelegenheid om hem een hand te geven of een mooie tekening te overhandigen.

Om 11.00 uur heet de Sint iedereen welkom op het Knuffelplein. Daarna gaat hij onder begeleiding van de vrolijke muziek van de Pietenband in de Sintmobiel het Park in. Iedereen kan hem een handje geven, een tekening overhandigen of misschien wel even het verlanglijstje doornemen. Is de Sint niet in de buurt? Dan zijn er de zestig gekke en muzikale DierenParkPieten die pepernoten uitdelen of uitbundig allerlei Sinterklaasliedjes ten gehore brengen.

Schoenmysterie

Dit jaar krijgen de Pieten het behoorlijk zwaar in DierenPark Amersfoort. Iemand heeft een enorme schoen gezet. De RaadselPieten komen er maar niet uit wie de rechtmatige eigenaar is. Ze keren het hele park ondersteboven om de voet te vinden die deze schoen past. Natuurlijk worden de kinderen ingeschakeld om mee te helpen dit schoenmysterie op te lossen. Ze krijgen een speurtocht die hen door het park leidt. Als ze alle vragen goed beantwoorden, ontdekken ze van wie de gigantische schoen is. Wie de juiste oplossing inlevert, maakt kans op een toepasselijke prijs die wordt uitgereikt op het Knuffelplein. Daar neemt Sinterklaas om 16.00 uur ook afscheid van alle mensen en dieren in het DierenPark.

///



Ingezonden persbericht