Gemeente Zwolle

Ontdek de wereld van het spel

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november gaan de deuren van de IJsselhallen in Zwolle open voor het grootste spellenevenement van de Benelux: Het Spellenspektakel. Het evenement biedt een dagvullend programma voor jong en oud. Urenlang speelplezier!

Vertier tijdens de donkere dagen

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november gaan de deuren van de IJsselhallen in Zwolle open voor het grootste spellenevenement van de Benelux: Het Spellenspektakel. Het evenement biedt een dagvullend programma voor jong en oud. Urenlang speelplezier!

De donkere dagen breken weer aan. Tijd om 's middags of 's avonds weer binnen vertier op te zoeken. Al vele jaren wordt er gepest, getoept of geklaverjast. Ook Monopoly of Twister vinden al jaren gretig aftrek. De nieuwe generatie spelers brengen automatisch nieuwe spellen voort. Denk eens aan het immens populaire Kolonisten van Catan, diverse kaartspellen zoals Pokémon, maar ook Poker is de laatste jaren, mede door de diverse televisieprogramma´s weer bezig aan een opmars.

Demonstraties, workshops, masterclasses en toernooien

Op het evenement staan "unplugged" spellen voor jong én oud centraal. Je vindt er spellen zonder stekker. Geen PC-Games derhalve maar spellen die gespeeld worden aan tafel en mèt elkaar! Op de stands van de Nederlandse speluitgevers kunnen bezoekers zo aanschuiven en direct de leukste bordspellen gaan spelen. Op elke stand zijn speldemonstrateurs aanwezig die het spel graag aan je uitleggen. Net een spel gekocht en gelijk even uitproberen? Op de spelterrassen heb je hier direct de mogelijkheid voor! In de Fantasy Games hal kun je kennis maken met spannende rollenspellen, wargames en kaartspellen. Kinderen gaan op ontdekkingsreis en vinden nieuwe uitdagingen en hobby's in de kids games hal. Als je van een uitdaging houdt, kun je terecht bij de brain games. Natuurlijk biedt het Spellenspektakel nog veel meer; er zijn workshops, masterclasses, toernooien en spellenverenigingen. Dus kom langs en ontdek de wereld van het spel!

Stripboekenbeurs
Tussen het spelen door kun je een kijkje nemen bij de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs, alwaar je lekker kunt struinen en zoeken tussen de duizenden stripboeken. Wellicht vindt je er een exemplaar waar je al jaren naar op zoek bent!

Kaartverkoop en aanvullende informatie
De kaartverkoop is gestart op 1 september en entreebewijzen zijn in de voorverkoop tegen reductie aan te schaffen. Tijdens het spektakel zelf kun je ook nog kaarten aanschaffen aan de kassa van de IJsselhallen.

Kijk voor openingstijden en kaartverkoop op : www.spellenspektakel.nl

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 04-10-2007 tot 03-10-2008