Gemeente Alkmaar


Embargo tot zondag 25 november 2007 14.30 uur

Alkmaar, donderdag 22 november 2007

Ere-insigne in goud voor de heer Henk Tromp

Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het Alkmaars Ouderen Symphonie Orkest op zondag 25 november as ontvangt de heer Henk Tromp het Ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar uit handen van wethouder Wim van Veen.

Tromp krijgt het Ere-insigne uitgereikt vanwege zijn jarenlange grote verdiensten voor het Alkmaars Ouderen Symphonie Orkest. Van 1970 tot 1977 en van 1990 tot heden is hij dirigent van dit orkest. Tromp speelt een belangrijke rol als dirigent, arrangeur en componist, en dat al gedurende vele jaren op een inspirerende wijze. Hij biedt de musicerende ouderen in Alkmaar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Vele ouderen genieten van zijn concerten in bejaarden- en verpleegtehuizen, het Vlijthuis (voor personen met een niet-aangeboren hersenafwijking) of bij de jaarvergadering van de Seniorenraad in Alkmaar. Dat hij daarnaast vluchtelingen in De Vluchthoef les gaf in de Engelse taal en vrijwilligerswerk deed aan 'Het Rode Hert' (de korenmolen aan de Frieseweg) benadrukt nog eens zijn verdiensten.

Noot voor de pers: u bent van harte welkom bij de uitreiking van de Ere-insigne aan de heer Tromp. Dit vindt plaats om 14.30 uur in de Ruïnekerk te Bergen NH. U kunt u van te voren even aanmelden bij mevrouw C. de Vries, voorzitter Alkmaars Ouderen Symphonie Orkest, (072) 511 03 93. Het concert zelf is uitverkocht.

Meer informatie: gemeente Alkmaar, Inge Jonker, (072) 548 89 90

---- --