Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum: 25 november 2007

Judoka Stam wint Europese titel

Esther Stam heeft in Salzburg de Europese titel -23 gewonnen in de klasse -63 kg. De judoka van Judo Zutphen versloeg in de eindstrijd Payet uit Frankrijk met een houdgreep. Payet was eind september nog te sterk voor Stam op de Rotterdam Trophy. De Warnveldse, half november nog tweede op het NK, won in de voorronden van Miletic (BIH), Draskovic (CRO), Yusubova (AZE) en Schauer (AUT).

Nederlands kampioene Kitty Bravik (-52 kg) bereikte eveneens de finale in Oostenrijk. Om het goud bleek de Russische Kharitonova op ippon te sterk voor de judoka van Kenamju. Bravik versloeg achtereenvolgens de Oostenrijkse Zeltner, Catuna (ROM) en de Duitse Lierka.

Op de tweede dag van het EK wist Rachel Schoonderbeek de halve finale in de klasse -78 kg te bereiken. In een deelnemersveld van 14 judoka's staat Lucie Louette uit Frankrijk echter tussen Schoonderbeek en een plek in de eindstrijd. Ook de strijd om het brons gaat verloren, tegen de Litouwse Gedutyte.

Sjoerd Diemel eindigde in de klasse -60 kg op een verdienstelijke zevende plaats. Jelle van den Berg (-90 kg) werd voortijdig uitgeschakeld.


---