Ministerie van Defensie

25-11-2007 17:04

FRANS BRONS VOOR TAEKWONDOKA'S

De taekwondoka's Ferry Greevink (landmacht) en Dennis Bekkers (luchtmacht) hebben dit weekeinde allebei brons behaald in de Coupe du France.

Het toernooi om de Coup du France gold als laatste voorbereiding op de Europese kwalificatiewedstrijden, in januari in Istanbul. De finalisten daarvan verdienen een ticket voor de Olympische Zomerspelen in China.

Greevink kwam uit in de klasse vanaf 84 kg. In zijn eerste partij versloeg hij Donadio Rodrigo uit Portugal (10-3). Greevinkâs volgende wedstrijd tegen de Canadees François Fortier ging gelijk op. Na een 5-5 eindstand kwam een zogeheten golden score eraan te pas om een winnaar te krijgen. Dat werd Greevink die zodoende de halve finale haalde. Daarin zou het bloedstollend toegaan. Bij een stand van 5-5 kreeg Greevinks opponent, de Fransman Pascal Gentil, tien seconden voor tijd verrassend twee punten toegekend. De Nederlandse luitenant kwam die tegenvaller niet meer te boven en verloor met 10-6. Toch toonde hij zich na afloop tevreden over zijn prestaties in de Coup du France. âEen derde plaats na een zwakke voorbereiding geeft weer hoop voor de toekomst.â
De klasse van Greevink werd gewonnen door Pascal Gentil uit Frankrijk.

Dennis Bekkers kwam uit in de klasse tot 67 kg. Hij zegevierde in zijn eerste wedstrijd met 5-4 over de Fransman Dominique Gladone. Daarna zette hij de Italiaan Tiziano Palma met 7-0 aan de kant. Ook Kenny Douala uit Frankrijk bleek niet opgewassen tegen de bronzen medaillewinnaar van het wereldkampioenschap: 11-6. Bekkers zette de goede lijn door en won vervolgens van Ridvan Baygut. In de partij tegen deze Turk liep hij echter een knieblessure op. Om die reden moest hij zich afmelden voor de halve finale. Tock kreeg hij als 'verliezer' daarvan een bronzen plak.
De Turk Servet Tazegul pakte het goud in de klasse van Bekkers.