Andries Smit wint Nederlandse finale FIFA Interactive World Cup

25/11/2007 19:22



Pride PR



Strijd om beste virtuele voetbalspeler ter wereld tijdens Gameplay 07 echt losgebarsten

Schiphol-Rijk, 25 Nov 2007 - De 18 -jarige Andries Smit uit Den Haag toonde zich de ware winnaar van het Nederlandse kwalificatie-evenement van de FIFA Interactive world cup door met een neuslengte verschil te winnen. Tijdens dit evenement, moesten gamers het tegen elkaar opnemen door de controller ter hand te nemen in het door EA Sports uitgebrachte spel FIFA08 op PLAYSTATION3 platform.

Maar liefst 144 gamers streden de afgelopen twee maanden op verschillende plaatsen in het land om een plaats in de officiële finale van het Nederlands kwalificatie-evenement van de FIFA Interactive World Cup. Tijdens Gameplay 07, het grootste game-evenement in de Benelux, mochten dan ook de 20 beste gamers plaatsnemen op het hoofdpodium om de strijd aan te gaan om de titel 'beste Nederlandse voetbalgamer van 2007'.

De strijd werd in een bloedstollend spannende match beslecht in het voordeel van Andries Smit die de knap presterende Nick Laurora uit Weesp met de troostprijs naar huis stuurde. Andries versloeg Nick in een zinderende finale Barcelona tegen Barcelona met een score van 2-3. De uitzinnige winnaar plaatste zich hiermee voor de grote finale die op 24 mei 2008 in het Sony Centre in Berlijn gehouden zal worden.

: "Als echte FIFA08 en voetballiefhebber besloot ik een gooi naar de titel te doen. Ik heb serieuze tegenstanders gehad en werkelijk nooit gedacht dat ik winnaar zou worden van het Nederlandse kwalificatie-evenement. Ik ben dolblij dat ik naar Berlijn ga en zal de komende maanden gebruiken om hard aan mijn spelvaardigheden te werken. Het is mijn wens om als eerste speler de titel over te prolongeren."

Dit jaar kunnen spelers zich op twee manieren voor de FIWC 08 kwalificeren: tijdens de ruim 21 'live' kwalificatierondes die wereldwijd worden gehouden of online via PLAYSTATION(R)Network. In mei 2008 zullen 32 finalisten het tegen elkaar opnemen voor de titel FIFA Interactive World Player. De winnaar ontvangt een uitnodiging voor het FIFA World Player Gala 2008 en 20.000 dollar aan prijzengeld. Tijdens de competitie van vorig jaar, waar duizenden deelnemers afkomstig uit 6 continenten aan deelnamen, werd de finale gewonnen door de 17-jarige Andries Smit uit Den Haag. Hij werd door landgenoot en international Edgar Davids gehuldigd als derde FIFA Interactive World Player 2006 in de geschiedenis. Dit vond plaats tijdens het FIFA World Player Gala in Zurich.

Sinds de lancering van FIFA 08 vorige maand zijn ruim 10.000 spelers afkomstig uit 25 landen en zes continenten de strijd aangegaan voor de leiderschapschapspositie in de online competitie op het PLAYSTATION(R) netwerk. In 20 landen wordt de komende zes maanden naar 's werelds beste best interactieve voetballer gezocht.

Spelers die tijdens een van de kwalificatieronden minder succesvol waren maken nog steeds kans op een van de 32 finaleplaatsen. Dit kan via de online kwalificatiemodus. Registeren kan via: www.FIFA.com/FIWC. De FIFA Interactive World Cup is 's werelds enige door de FIFA ondersteunde wereldwijde voetbalgamecompetitie met als partners EA en PlayStation.
---

Voor de officiële deelnamevoorwaarden van de FIFA Interactive World Cup bezoek: http://www.fifa.com/interactiveworldcup/organisation/documents/index.html

Voor meer informatie en beeldmateriaal over de FIFA Interactive World Cup kunt u terecht op: www.FIFA.com/FICW of neem contact op met Eline Bol van Pride PR (ea@pridepr.nl)

Beeldmateriaal van het tijdens Gameplay, Utrecht gehouden kwalificatie-evenement is te vinden op: www.activesportsmarketing.com/clientexchange/

Gebruikersnaam: FIWC08media; Wachtwoord: FIWC08media1

Om het officiële logo-embleem van de FIFA Interactive World Cup te verkrijgen kunt u een verzoek indienen via het invulformulier op: www.FIFAdigitalarchive.com

Info over FIFA

Al meer dan 100 jaar is de Fédération Internationale de Football Association, opgericht op 21 mei 1904 in Parijs, hoofd van de internationale voetbalfamilie. Onder leiding van de achtste president, Joseph S. Blatter, blijft FIFA zich vanuit het hoofdkantoor in het Zwitserse Zürich ontwikkelen als moderne en dynamische associatie. De basis van de wereldomvattende voetbalfamilie wordt gevormd door de bonden die lid zijn van FIFA. In 1904 waren dat er zeven. Inmiddels is deze familie uitgegroeid tot 208 aangesloten bonden, eveneens georganiseerd in zes confederaties wereldwijd.

De activiteiten van FIFA gaan veel verder dan de vele competities. Het hoogtepunt is het grootste evenement voor een enkele sport ter wereld: de FIFA World Cup(TM). In projecten zoals het FIFA GOAL-programma en vele andere ontwikkelings- en liefdadigheidsactiviteiten (waaronder de Football for Hope-beweging die sociale en menselijke ontwikkeling stimuleert), geeft FIFA materiële, financiële en promotionele steun om overal ter wereld de voetbalsport te ontwikkelen. For the Game. For the World. Ga naar www.FIFA.com voor meer informatie over FIFA en de verschillende FIFA-initiatieven.

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Info over Sony Computer Entertainment Europe Ltd.
Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), met Londen als hoofdkantoor, is verantwoordelijk voor de distributie, marketing en verkoop van software en hardware voor de PLAYSTATION(R)3, PlayStation(R)2 en PSP(TM) (PlayStation(R)Portable) in 102 gebieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië. SCEE verzorgt ook de ontwikkeling, uitgifte, marketing en distributie van entertainmentsoftware en beheert licentieprogramma's voor derde partijen voor de platforms in deze gebieden. PLAYSTATION 3: Tussen de lancering in Europa (23 maart 2007) en eind maart 2007 zijn er ruim 1,6 miljoen consoles verkocht in alle SCEE-gebieden, en ruim 5,5 miljoen wereldwijd. PlayStation 2: tussen de lancering in Europa (24 november 2000) en eind maart 2007 zijn er ruim 44 miljoen consoles verkocht in de SCEE-gebieden, en ruim 117 miljoen wereldwijd. De PlayStation 2 is hiermee een van de meest succesvolle elektronicaproducten voor de consumentenmarkt ooit. PSP: tussen de lancering in Europa (1 september 2005) en eind maart 2007 zijn er ruim 8 miljoen systemen verkocht in de SCEE-gebieden, en ruim 25 miljoen werelwijd sinds de lancering in Japan (december 2004).

Ga voor meer informatie over PlayStation-producten naar www.playstation.com of bezoek de Virtual Press Office op www.scee.presscentre.com.

PLAYSTATION, PlayStation en het PlayStation-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. PSP is een handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve eigenaren.





http://www.FIFA.com/FIWC