Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Heerde -  Aanvulling verkeerscontrole Heerde              |

Aanvullend op de resultaten van de verkeerscontrole op de A50 (niet de A28 zoals eerder gemeld) kan nog het volgende worden toegevoegd:

- Bij de aangehouden persoon bij wie 200 xtc-pillen werden aangetroffen, werd ook bijna 100 gram speed en een zeer geringe hoeveelheid cocaïne werd aangetroffen.
De persoon betreft een 19-jarige vrouw uit Emst. Zij zat als passagier in een personenauto en vervoerde de drugs in haar handtas. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

- Verder werd een 29-jarige man aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. Hij bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven. Hij zat als passagier in een auto, droeg geen gordel en kon zich niet identificeren. Hij werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en ingesloten.

- Een 40-jarige autobestuurder die onder invloed van alcohol verkeerde (één van de vier) bleek nog een boete te moeten betalen van ruim E420,- Omdat hij de betaling niet direct voor elkaar kon krijgen werd hij ingesloten. De volgende dag is het geldbedrag door familie betaald en is de man in vrijheid gesteld.

Eerder verzonden bericht:
De politie heeft vrijdagavond 23 november van 19.30 tot 01.30 op de parkeerplaats van Het Veen aan de A 28 een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 1250 voertuigen gecontroleerd.

De bestuurders moesten een blaastest afleggen. Vier van hen hadden teveel gedronken.

Eén persoon is aangehouden vanwege het in bezit hebben van 200 XTC pillen.

Verder werden de volgende bekeuringen opgemaakt:
Rijbewijs tonen: 26
Kentekenbewijs tonen: 16
Geen rijbewijs: 1
Geen verzekering: 2
APK: 4
Verlichting: 9
Voeren mistlichten: 3
Gladde band: 1
Geen gordel gebruiken: 5
Geen ID: 6
GSM tijdens rijden gebruiken: 1

---

---

---

---- --